Čedok a.s.

#78252Neuznaná Reklamace-pokoj pro 3, zaplacen pro 4!

v řešení

10.09.2024, před 4 měsíci

Sabina Bumbová

v červenci jsme jeli na 14 dní (3.7.-17.7.2024)do Turecka s Čedokem. Zaplacen byl pokoj s palandou a dostali jsme pokoj s manželskou postelí a jednu přistýlku. Hned jsem říkala, že tento pokoj jsme neměli, ale bylo mi řečeno, že jiný nemají a bude zítra. Následující den byla schůze s delegátem, ten řekl, že začne řešit. Po všem co jsem slyšela, že lidem na pokoji nefungujem, jsem delegáta poprosila, kdyby šlo, aby palandu přestěhovali na náš pokoj a přistýlku odnesli. Po připomenutí na whatsapp mi napsal 4.7.2024, že palandu nemají a bude pozítří, tudíž (6.7.2024) a za ty 3 noci, že bude kompenzace late check-out. Nic méně palanda nebyla, šla jsem na recepci, že Delegát (zmínila jsem jméno a cestovní kancelář) vyřizoval naši reklamaci a měli jsme mít palandu, řekli mi, že nemají. Šla jsem se zeptat následující den a opět nebyla. Když mě takto odmítali pořád, dcera spadla z postele (protože jsme tam spali 3) a rozrazila si bradu, že měla nalepovací stehy) psala jsem delegátovi, který mě odbil, že jsem se měla ozvat dříve a dál nic neřešil. Když jsme se synem museli navštívit z důvodu slabého otřesu mozku nemocnici, která měla poslat zprávu na hotel a výsledky, tak už delegát také neřešil, jednou se zeptal na recepci hotelu, kde věděl, že jsou neochotni a nic neřeší. Nejsem anglicky mluvící člověk, proto jezdím přes cestovní kanceláře na dovolenou, ale zde to zjevně nepomohlo. Na recepci jsem používala překladač, protože tam byla wifi, jinak jsem nikde wifi neměla. V nemocnici jsem se dorozumněla rukama-nohama doslova. Jediné co napadlo tu sestru bylo při odchodu do překladače mi napsat, že zpráva přijde na hotel, protože se čeká na platbu od pojišťovny. Co se týče hotelu, o kterém mi bylo sděleno, že zaměstnanci z čedoku prověřili. Hotel byl starý- nemám problém, v podstatě tam člověk jen jí a spí, den tráví v bazénu a nebo u moře, ale na chodbě a na pokoji byla cítit zatuchlina, nešlo to vyvětrat. Plíseň v koupelně. Každý den člověk nechal dolary na posteli a doufal, že bude uklizeno (podlaha téměř vůbec, ustláno ano, koupelna ani podlaha, ani sprcháč ani umyvadlo, jen nové (flekaté, děravé) ručníky a občas i toaleťák, někdy zapomněli, tak jsme museli za uklízečkou. V jídelně pokud člověk nešel mezi prvníma si vystát frontu, tak na něj nic nezbylo, jídlo se málokdy doplnilo. Talíře a příbory v jídelně špinavé, člověk musel hodně dlouho hledat něco čistějšího. Každý den, tam lidé a hlavně děti padali, protože tam bylo mokro a nikdo se neobtěžoval to setřít. Nikdo nehlídal, aby tam lidé nechodili v plavkách mokrý. V hotelu a jídelně byli gauče a látkové židle, totálně špinavé. Na recepci nerozuměli anglicky, personál (číšníci) neustále otravovali ženy, ptali se mě jestli mám manžela, odkud pocházím a další osobní otázky. Bazény nebyli udržované vůbec, byli v nich kelímky, gumičky, vlasy a to i brzo ráno, kdy to mohli uklidit večer nebo v ranních hodinách. U tobogánů nebyli plavčíci ani u velkého bazénu, takže věčný řev, že si někdo ublížil, protože děti jezdili moc brzy za sebou.
Takovýto hotel tedy je prověřen zaměstnanci čedoku a nabízí ho dále? To nevím, jestli je vhodné se tímto hájit.
Delegát mi řekl, že mám podepsat papír tu kompenzaci v rámci late checkout a další kompenzaci za zbylé dny řešit přímo s cestovní kanceláří.
Cestovní kancelář má dojem, že když jsme využili checkout 3 hodiny, protože jsme ve 14:00 hod odjížděli z hotelu na letiště, že to je vhodná kompenzace za 14 nocí bez postele, kterou jsme si zaplatili.
S tímto nesouhlasím opravdu!

Finanční kompenzace či sleva na další zájezd

16.9.2024 10:21, před 4 měsíci

Podle § 2537 odst. 2 musí zákazník vadu zájezdu vytknout bez zbytečného odkladu pořadateli zájezdu. Vadou zájezdu se přitom rozumí situace, kdy některá ze služeb cestovního ruchu zahrnutých do zájezdu není poskytována v souladu se smlouvou.

Spotřebitel může podat písemnou reklamaci zájezdu s nárokem na slevu po návratu z dovolené. Právo na slevu se promlčí nejdříve za dva roky, ale reklamaci je nutné uplatnit co nejdříve po návratu. Na její vyřízení má cestovní kancelář 30 kalendářních dnů.

Obchodník je povinen přijmout reklamaci. V návaznosti na to je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje.

S reklamací je třeba kontaktovat přímo danou společnost, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

V tomto případě by mělo být možné podpůrně použít nezávaznou tabulku slev (odkaz zde: https://evropskyspotrebitel.cz/wp-content/uploads/2017/08/frankfurtska-tabulka.pdf), kde jsou uvedené orientační slevy v procentech podle vady, která se u zájezdu vyskytuje.

Jestliže bude reklamace zamítnuta prodávajícím nebo spotřebitel nesouhlasí s výší kompenzace, je vhodné se s prodávajícím nejprve dohodnout. V takovém případě doporučujeme prodávajícímu zaslat písemný nesouhlas s vyřízením reklamace ve formě doporučeného dopisu (tzv. na dodejku) a požádat ho o opětovné posouzení.

28.11.2024 12:12, před měsícem

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.