Dobrý den, dne 24.8.2015 jsem na sídlo firmy Poltrade mobil,Plátenská 88/9,Praha zaslala doporučenou zásilku s mobilním telefonem k reklamaci, která byla předána dle pošty 25.8.2015 JUDr.Steiner/soused/ tvrdí pošta.Firma, která sídlí v Českém Těšíně popírá převzetí zásilky,přestože mi paní na reklamacích uvedla po telefonu, že mají s JUDr.Steinerem domluveno, že jim zásilky přebírá, protože na uvedené adrese nikdo není. Takže pošta nepochybyla, firma také ne, ale závěr je takový, že nemám mobilní telefon a firma odmítá uznat reklamaci.Dokážete mi pomoci? Děkuji s pozdravem Lenka Handíková
tel.777358688
e-mail l.handikova@seznam.cz
vyřešit reklamaci mobil.telefonu
Pokud spotřebitel uplatní právo z vady, má prodávající povinnost přijmout reklamaci v kterékoli provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě podnikání. Společnost v čl. 6 odst. 10 obchodních podmínek uvádí adresu reklamačního oddělení, kam by mělo být zboží k reklamaci odesláno. To však nebrání spotřebiteli uplatnit právo z vady na adrese, kde má společnost sídlo. Ujednání, která spotřebiteli omezují uplatnit práva z vadného plnění, se zakazují.
Bylo-li zboží předáno poskytovatelem poštovních služeb na adrese sídla osobě, která je určená pro příjem zásilek společnosti, bylo zboží prodávajícímu doručeno v okamžiku převzetí. Od tohoto momentu taky začíná běžet 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace. Nedodržení této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitel má možnost odstoupit od kupní smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků.