Čedok a.s.

#78383Špatné ubytování, žádná možnost po celou dobu spojit se se zástupcem-v místě pobytu

v řešení

18.09.2024, před 4 měsíci

Jana Bauerová

Pobyt Itálie číslo smlouvy 11399190 - Bauerová Jana ,Šinfeltová Věra.
Při příjezdu do místa pobytu San Benedeto-Del Tronto, Hotel Canguro 3* Jsme byly se sestrou vyloženi z autobusu a bylo nám na mobilu ukázáno že cca 200 m je náš hotel. Zástupkyně Čedoku nastoupila ihned zpět do autobusu a ten okamžitě odjel. Před hotelem jsme zůstaly v 6.45.hod. Zvonily jsme na recepci, ale hodinu se nám nikdo neozval. Až po 8 hod.přišla zřejmě paní recepční, odemkla a pustla nás do vestibulu a na hodinkách nám ukázala, že až v 10 hod. máme opět přijít. čekaly jsme do 10 hod, unavené po dlouhé cestě a po 10 hod nám bylo na papírek napsáno, že budeme ubytováni v dalším hotelu " Svinger" asi dalších 200 m dále.To už jsem volala na linku 420 296 184 930 a problém jsem nahlásila.Bylo mi řečeno ať předám telefon recepční ,že se pokusí domluvit. Zkoušela anglicky i když na recepci jí moc nerozuměli, ale bylo mi řečeno, že nás v tomto hotelu ubytují.Čekaly jsme až do 13.45, kdy nám laskavě dali klíč od pokoje. Mezi touto dobou ubytovali asi 10 dalších hostů / Italů/.Pokoj byl nevyvětraný, skříň páchla ,že jsme si celou dobu nemohly věci pověsit. V koupelně plesnivý závěs a popraskané umyvadlo. Mám vyfoceno.Štěstí bylo , že dorazily ještě dvě dámy z Čech a mladší se snažila přes překladač dorozumět. Večeře jsme ob. na druhý den. Nabídka jen v Italštině. Problém přes překladač jejich názvy jídel přeložit.Po celou dobu pobytu se nám nikdo z delegátů neozval a neměly jsme ani na nikoho telefon. Až den před odjezdem nám bylo sděleno v kolik a kde nás budou opět nabírat.Hrůza,už nikdy s Čedokem!!! V Itálii navštěvujeme již po 20 , ale takový přístup ještě nepamatujem. Vždy se ozvala aspoň 2x v týdnu delegátka a hlavně jsme měly telefonní číslo na delegátku v tom městě, a cokoliv jsme mohly společně ochotně vyřešit.

Vše vypisuji výše!

Už nikdy tento hotel nikomu nenabízejte!!! Děs a běs, stejné problémy měly i dvě dámy, které přicestovaly přes agenturu České Budějovice.

20.9.2024 11:01, před 4 měsíci

Podle § 2537 odst. 2 musí zákazník vadu zájezdu vytknout bez zbytečného odkladu pořadateli zájezdu. Vadou zájezdu se přitom rozumí situace, kdy některá ze služeb cestovního ruchu zahrnutých do zájezdu není poskytována v souladu se smlouvou.

Delegát měl být spotřebitelům k dispozici, proto je možné jeho služby reklamovat. V případě uznání reklamace by vhodným nárokem mohla být přiměřená sleva.

Spotřebitel může podat písemnou reklamaci zájezdu s nárokem na slevu po návratu z dovolené. Právo na slevu se promlčí nejdříve za dva roky, ale reklamaci je nutné uplatnit co nejdříve po návratu. Na její vyřízení má cestovní kancelář 30 kalendářních dnů.

Obchodník je povinen přijmout reklamaci. V návaznosti na to je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje.

S reklamací je třeba kontaktovat přímo danou společnost, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

V tomto případě by mělo být možné podpůrně použít nezávaznou tabulku slev (odkaz zde: https://evropskyspotrebitel.cz/wp-content/uploads/2017/08/frankfurtska-tabulka.pdf), kde jsou uvedené orientační slevy v procentech podle vady, která se u zájezdu vyskytuje.

Jestliže bude reklamace zamítnuta prodávajícím nebo spotřebitel nesouhlasí s výší kompenzace, je vhodné se s prodávajícím nejprve dohodnout. V takovém případě doporučujeme prodávajícímu zaslat písemný nesouhlas s vyřízením reklamace ve formě doporučeného dopisu (tzv. na dodejku) a požádat ho o opětovné posouzení.

28.11.2024 13:10, před měsícem

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.