Vinted s.r.o.

#78402Všechno špatně (Opakované neoprávněné mazání pracně nahraných inzerátů, zadržené peníze, 2 dny na vyzvednutí zásilky?

v řešení

19.09.2024, před 4 měsíci

Kateřina Hönlová

Moje zkušenost s Vinted je bohužel velmi špatná. Opakovaně mi platforma neoprávněně smazala pečlivě nafocené předměty, s odůvodněním, že byly staženy z internetu. Ano, fotografie pocházely z internetu, konkrétně z mého bývalého eshopu, který už dávno neexistuje. Některé z fotek se možná stále zobrazují ve vyhledávání na Googlu, ale na eshopu už dávno nejsou. Žádné autorské právo porušeno nebylo, protože na fotkách jsem já osobně a fotky pořídila moje sestra.

Když jsem se proti tomuto rozhodnutí odvolala a vše vysvětlila, moje odvolání bylo okamžitě smazáno a smeteno ze stolu bez jakéhokoli přezkoumání. Tato reakce od Vinted je pro mě absolutně neakceptovatelná a zklamala mě.

Navíc jsem se setkala s dalšími problémy, jako je zadržování peněz za prodané zboží a odmítnutí smazat můj účet. Tyto problémy se opakují neustále. Vinted zjevně jen plýtvá časem lidí, kteří chtějí prodat své věci. Málokdo si uvědomuje, kolik úsilí stojí nahrát každý jednotlivý předmět, obzvlášť pokud rovnou do popisku přidáte detailní informace, abyste nemuseli každý den přeměřovat věci lidem, kteří si je nakonec ani nekoupí.

Další vážný problém je, že Vinted funguje v jakési šedé zóně, kdy kupující má jen dva dny na to, aby potvrdil, že zboží převzal a je v pořádku. Pokud to neudělá, peníze nedostanete a Vinted si je zadrží. A to i v případech, kdy zásilku například ztratí přepravce, jako se to stalo mně. PPL se snažila situaci řešit, ale Vinted na to vůbec nereagovalo. Kupující tak dodnes nemá ani své peníze, ani zboží.

Celkově jsem zklamaná a tato platforma pro mě ztrácí smysl a své nové zboží, pocházející z kamenné prodejny a eshopu, které je jsem již zavřela prostě prodám hromadně, abych se toho jí zbavila

Nervy mám jen jedny

Už od těch zlodějů nechci nic. Nezdá se mi, že by jednali úplně v souladu s českými zákony o ochraně spotřebitele, o tom si ráda něco přečtu.

20.9.2024 08:48, před 4 měsíci

Dle bodu 7 obchodních podmínek společnosti si Vinted s.r.o. vyhrazuje právo odstranit nebo automaticky opravit předměty uživatele v katalogu, a to v případě, že společnost zjistí, že uživatel dělá něco, co je v rozporu s pravidly popsanými v obchodních podmínkách nebo zjevně protiprávní.

V daném případě se tedy jeví jako vhodné vyzvat provozovatele služby k zodpovězení, v čem spatřuje případné porušení podmínek, pro které spotřebiteli smazal inzeráty, tak jak zde již spotřebitel učinil.

Spotřebitel může společnost oslovit například prostřednictvím e-mailu legal@vinted.cz.

28.11.2024 13:08, před měsícem

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.