Silně zapáchající výrobek , na prodejně jsem se setkala s nevhodným přístupem ze strany prodavačky, neměla jsem papírovou účtenku, protože mám vše v aplikaci Albert, navíc se jedná o výrobek, který se prodává pouze v síti Albert, paní prodavačce nešel načíst kód s tím, že mi řekla, že je to proto, že výrobek je již otevřený, jak jinak bych asi poznala, že se jedná o závadnou potravinu. Navíc jsem chtěla vrátit další 4 , a dozvěděla jsem se, proč je chci vracet, vždyť můžou být v pořádku. Z důvodu časové tísně a značně nevstřícného chování jsem odešla bez vyřízení stížnosti.
Albert Frýdek-Místek, ul. Hlavní. Datum spotřeby 2.10.2024.
Bio tofu natural Nature Promise , dat. spotřeby 2.10.2024
Bez jakéhokoliv dohledávání čárových kódů měly být ihned vráceny peníze, zvláště pokud se jedná o produkt, který prodává výhradně obchodní síť Albert.
Jestliže zakoupená věc nemá očekávané vlastnosti, je třeba ji reklamovat u prodávajícího. Spotřebitel by v tomto případě měl nárok na dodání nové věci bez vad, a nebylo-li by to možné, má nárok na odstoupení od smlouvy. K uplatnění reklamace není potřeba předložit doklad o zaplacení. Je však ale nutné prokázat, že zboží bylo zakoupeno u prodávajícího (například výpisem z účtu atd.).
Pokud se uvedené nedostatky v jakosti zboží na provozovně opakují, doporučujeme podat stížnost přímo vedení prodejny, případně podnět státnímu dozorovému orgánu k provedení kontroly. Státní dozor nad jakostí potravin provádí Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti Albert Česká republika, s.r.o., např. prostřednictvím kontaktního formuláře, který spotřebitel nalezne na webové adrese: https://www.albert.cz/o-nas/kontakt.
Společnost Albert Česká republika, s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti smírného řešení sporů a nadále je ochotna komunikovat pouze prostřednictvím své infolinky. Stížnost proto uzavíráme.