V neděli 29.9. jsem mezi 13:30 a 14:30 uskutečnila větší nákup v Lidl Unhošť, Pražská ul. (273 51). Na pokladně jsem byla jediná, upozornila pokladní, aby mi zastavila pás a mohla jsem vyložit zboží. Těžké kusy byly v koši pod lehčími, abych je mohla opět po markování skládat do koše pod lehčí, měkké a křehké, bylo potřeba je z koše vybrat jako první. Pro urychlení je samozřejmě lepší mít pás zastaveny, a lehčí věci, na které jsem už sáhla pro vydání těžších, dát na pás rovnou dozadu. I když jsem měla koš vylozeny tak zpulky, pokladní přes upozornění z me strany, že je nákup stejně příliš velký a nevejde se na odkladni plochu již markovaneho zboži, nadále markovala a odkládala zboží na zboží na sebe a na hrany odkladaci plochy. Další pokladnu nechala otevřít až na mou vyslovnou žádost zhruba v půlce nakupu, kdy se do fronty zacali stavet dalsi zakaznici. Bylo to v okamžiku, kdy jsem stále neměla vylozeny nákup a odkládací plocha markovaneho zboží byla zcela zaplnena. Ve skládání namarkovaneho zboží na zboží na sebe pokračovala pokladní i v okamžiku, kdy jsem skládala zboží po markovani zpet do koše, a pokračovala přes mé opakovane upozornění, aby v této praxi přestala. Zpomalila v okamžiku, kdy jsem nechala zavolat vedoucí prodejny, která shledala postup správný. Po vyložení zboží doma a kontrole účtenky jsem zjistila, že mi pokladní navíc účtovala 5× těstoviny Torti tribarevne, které jsem zakoupila jen jednou. Předpokládám, že nešlo o náhodu, protoze zadat k carovemu kodu multiplikator neni automatizovana cinnost. Byla jsem tak vedle z mého pohledu naprosto nevstricneho chovani navíc okradena. Myslim, ze nejde o přístup, který si uchová věrnost zákazníka.
Byla bych ráda, aby bylo pokladním vysvětleno, že když mají zákazníka s velkým nakupem, okamžitě nechali otevřít další pokladnu a vyšli vstříc zákazníkovi tak, aby si v klidu mohl zboží vyložit i složit do koše tak, aby těžké bylo pod lehkým a křehkym, chlazené u chlazeného atd. Pokud skládají zboží po markovani na sebe, protože se na odkladnou plochu již nevejde, nejenže může dojít k zhoršení jeho kvality, ale proces markovani tim rozhodně neurychli, neboť skládání do koše je velmi nepřehledné.
Byla bych ráda, aby se na příslušné prodejně s pokladní o jejím chování bavili a došlo v obdobnych dalších případech k jinému přístupu.
Byla bych ráda, aby mi bylo vráceno 127,60 Kč za zboží, které mi bylo markovano, aniž bych ho zakoupila.
Spotřebitelům vždy doporučujeme, aby si účtenky kontrolovali co nejdříve po zaplacení, nejlépe ihned, aby předešli podobným problémům.
Jestliže zboží na účtence neodpovídá zakoupenému zboží, je možné službu reklamovat. V tomto případě je nejlepší reklamovat ihned. Je vhodné k reklamaci také připojit fotografie produktu, aby prodávající mohl reklamaci lépe vyřešit.
Vznikla-li na straně prodávajícího povinnost vrátit peníze, musí tak učinit stejnou formou, jakou bylo zboží zaplaceno. Jiným způsobem - např. voucherem apod. pouze po výslovném souhlasu spotřebitele.
Dobrý den, paní Tomášová, vzniklá situace nás mrzí. V tomto případě doporučujeme obrátit se s Vaším podnětem na náš zákaznický servis na hotline@lidl.cz či telefonicky na čísle 210 023 400, kolegové se jím budou rádi zabývat. S pozdravem Lidl s.r.o.
Komentář: I přes omluvu společnosti a vracení peněz za zboží namarkovane navíc jsem přestala v uvedené prodejně nakupovat a upřednostňují nyní v místě konkurenci.