Dobrý den, podala jsem písemnou reklamaci(emailem) na zájezd na Korfu. Čekali jsme 2 hodiny na letišti, hodinu v letadle a další skoro 2 hodiny v autobuse na letišti Korfu. Po příjezdu do hotelu jsme byli ubytováni do pokojů vlhkých, vedle septiku(tedy smradlavých), nábytek byl starý a zkroucený vlhkostí, dcera spala na rozkládacím lehátku. Druhý den nám hotel na naši žádost pokoje vyměnili. Pokoje vypadaly stejně, ale zbavili jsme se nejhoršího. V hotelu byla centrální klimatizace, všude tekla, v našem pokoji kapala voda z mokrého stropu, dokonce tenkým proudem ze stropního světla. V jídelně lidem kapala voda z klimatizace do jídla.
Návrat byl co se týče čekání stejný -2 hodiny na letišti a v Praze jsme 2 hodiny čekali na kufry.
Urgovala jsem reklamaci 28.den, 29.den ráno mi přišla odpověď, že jsme nenahlásili vady delegátce a i přes fotodokumentaci nemáme nárok na odškodnění. Poslala jsem zpět odpověď, že nesouhlasím a bylo mi odpovězeno, že za ně je již vyřešeno a uzavřeno.
Dovolenou pro 4 dospělé a jedno dítě za 150 tis si představuji jinak.
Sleva na proběhlou dovolenou
Měl-li zájezd vady, vytkl-li je spotřebitel bez zbytečného odkladu a určil-li k tomu přiměřenou lhůtu k odstranění vady, má spotřebitel dle § 2540 občanského zákoníku právo na slevu z ceny ve výši přiměřené rozsahu a trvání vad. Zájezd má vadu, není-li některá ze služeb poskytována v souladu se smlouvou dle § 2537 odst. 1 občanského zákoníku.
V souladu s ustanovením § 2537 odst. 2 občanského zákoníku je třeba vytknout vadu pořadateli zájezdu bez zbytečného odkladu, což se nejčastěji řeší prostřednictvím přiděleného delegáta, s kterým je nutno sepsat zápis o vadě zájezdu, kterým pak bude spotřebitel po návratu argumentovat u pořadatele zájezdu jako takového a požadovat nápravu nebo slevu z ceny zájezdu v souladu s ustanovením § 2540 odst. 1 občanského zákoníku.
S reklamací je tak třeba kontaktovat přímo danou společnost, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu. Obchodník je povinen přijmout reklamaci. V návaznosti na to je povinen spotřebiteli vydat písemné potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje.
V tomto případě by mělo být možné podpůrně použít i nezávaznou tabulku slev (odkaz zde: https://evropskyspotrebitel.cz/wp-content/uploads/2017/08/frankfurtska-tabulka.pdf), kde jsou uvedené orientační slevy v procentech podle vady, která se u zájezdu vyskytuje.
Jestliže bude reklamace zamítnuta prodávajícím nebo spotřebitel nesouhlasí s výší kompenzace, je vhodné se s prodávajícím nejprve dohodnout. V takovém případě doporučujeme prodávajícímu zaslat písemný nesouhlas s vyřízením reklamace ve formě doporučeného dopisu (tzv. na dodejku) a požádat ho o opětovné posouzení.