Dne 16.10.2024 jsem měla koupenou jízdenku pro dva lidi, mě a mého syna, na trase Janov (Itálie) - Praha. Odjezd měl být v 16:20. Kvůli zpoždění jsme jeli až v 18:40, jak lze vidět v příloze. Celou dobu hustě pršelo, neměli jsme se kam schovat a oba jsme nemocní. Kontaktovala jsem, jak telefonicky, tak přes chat, zákaznickou linku. Ani na jedné mi nebyli ochotní pomoci. Nabídli mi náhradní spoj v 22:50, což nemělo logiku, když jsme se potřebovali co nejdřív dostat domů. Nikdo se neomluvil, jen mi řekli, že pokud jízdenku, i přes spoždění využiji, tak nemám právo na žádnou kompenzaci. Žádala jsem o úpravu trasy. Místo Janov - Vídeň - Praha jsem chtěla zůstat ve spoji Janov - Vídeň a vystoupit o jednu stanici později, což bylo Brno. To mi ovšem bylo zamítnuto, že prý nelze. Náhradní spoj lze využít jen na úplně stejné trase. Přitom z Vídně pokračoval bus poloprázdný a do Brna by nás bez problémů dovezl. Jako třešnička na dortu bylo, že když jsem se chtěla připoutat, zjistila jsem, že můj pás je kompletně vytržený a není k dispozici. Spoj Vídeň - Praha jsme stíhali jen tak tak a to ještě z důvodu, že řidič nikde nedával přestávky, ani na koupi pití. Z důvodu velkého zpoždění autobusu se já i můj syn vracíme s horečkou a škrábáním v krku. Žádala jsem kompenzaci, ale toto bylo smeteno ze stolu. Mám nárok na nějaké odškodnění při tak velkém zpoždění? Děkuji, Leona
Zpoždění 200 minut bez jakékoliv náhrady nebo aspoň snahy o pomoc cestujícím
Vrácení části jízdného. Za jízdenky jsem zaplatila dohromady více než 3500 Kč.
Dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 181/2011 o právech cestujících v autobusové a autokarové dopravě platí, že očekává-li dopravce důvodně, že dojde ke zrušení nebo ke zpoždění spoje linkové dopravy při odjezdu z terminálu o více než 120 minut, je cestujícímu ihned nabídnuta možnost rozhodnout se mezi:
a) pokračováním nebo přesměrováním do cílového místa určení, bez jakýchkoli dalších nákladů a za podmínek srovnatelných s podmínkami stanovenými v přepravní smlouvě, při nejbližší příležitosti;
b) náhradou jízdného a případně bezplatnou zpáteční přepravou autobusem nebo autokarem do původního místa odjezdu, v souladu s přepravní smlouvou, při nejbližší příležitosti.
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. To je možné učinit na stránkách společnosti v sekci „Pomoc“ v části „Zpětná vazba“.
Stížnost je možné směřovat i přímo ke společnosti FlixBus CZ s.r.o. prostřednictvím kontaktního formuláře, který spotřebitel nalezne na webové adrese: https://help.flixbus.com/s/contact-us?language=cs
Nelze-li se se společností spojit, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (nejlépe doporučený dopis s dodejkou). Dopis bude zaslán na adresu sídla společnosti FlixBus CZ s.r.o., Havlíčkova 1029/3, 110 00 Praha.