Raiffeisenbank a.s.

#79088Zadržování úvěrových smluv.

v řešení

01.11.2024, před 3 měsíci

Karel Skoupy

Již 10x jsme žádali Raiffeisenbank o vydání úvěrových smluv. Manželka je těžce nemocná a já také na tom nejsem nejlíp. Řekli mi přijďte si na pobočku. Když jsme tam poslali dceru s plnou mocí tak jí je stejně nedali. Pořád stále dokola mi píšou ať si přijdu na pobočku. Už toho mám dost a budu to řešit s advokátem. ***

Úvěrové smlouvy

Zaslání smluv poštou do vlastních rukou

4.11.2024 17:01, před 2 měsíci

Dle § 430 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, platí, že pověří-li podnikatel někoho při provozu obchodního závodu určitou činností, zastupuje tato osoba podnikatele ve všech jednáních, k nimž při této činnosti obvykle dochází. Jestliže tedy zaměstnanec společnosti spotřebiteli sdělil, že mu budou smlouvy poskytnuty osobně na pobočce, měly by být předány osobě, kterou spotřebitel k převzetí smluv zplnomocnil.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů u finančního arbitra. Řízení před finančním arbitrem je bezplatné a výsledkem tohoto řízení je vydání závazného stanoviska. Více informací o finančním arbitrovi může spotřebitel nalézt zde: https://finarbitr.cz/cs/. Podání návrhu je možné zde: https://finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html.

9.12.2024 13:04, před měsícem

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.