Včera tj.30.9.2015 v 21.hodin jsem si chtěla nakoupit v Tescu v Roztokách u Prahy. Tak to byl neskutečný zážitek. Vlevo vedle vstupu do prodejny byl vyklizený prostor a na něm pracovali muži se SBÍJEČKAMI!!!!! Naprosto neuvěřitelný hluk, hlava mi třeštila během 5 minut.Nakoupit jsem musela, neboť pracuji do 21 hod.Po celé prodejně se to rozléhalo a pak jsem ještě čekala přímo vedle toho u kasy.Myslela jsem že fakt nechám všechno v košíku a uteču, hlava mě bolela ještě doma. KDO tohle za provozu povolí?? Vždyť do zavření byla ještě hodina! Jak v tom můžou nutit někoho pracovat? A co nám zákazníkům je do toho? Proč se to neudělalo po zavření?!!!
Tedy byla už jsem leckde v cizině ale TOHLE by si nedovolili nikde. Nedalo mi to a zeptala jsem se přihlížejícího zaměstnance s cedulkou na klopě,proč to dělají teď a on mi odvětil s pokrčením ramen: "Na to my jsme malí páni".
Takže žádám o vysvětlení. Děkuji NechybováS
Samozřejmě že si chci postěžovat ale hlavně chci aby ten, kdo tuhle nehoráznost povolí, byl potrestán a aby se to nikdy nikde neopakovalo.Nejsem povinná poslouchat takovou hrůzu.To snad nechci moc.
Zákon o ochraně veřejného zdraví (zákon č. 258/2000 Sb.) určuje hygienické limity pro hluk. Ty jsou stanoveny proto, aby hlukem nedocházelo k poškozování či ohrožování zdraví.
V tomto případě doporučujeme spotřebitelce, aby se svým podnětem obrátila přímo na příslušnou krajskou hygienickou stanici (dle místa, kde se nachází zdroj vibrací a hluku). Ochrana před hlukem a vibracemi je předmětem zákona o ochraně veřejného zdraví. Dle výsledku měření by měla být přijata konkrétní opatření.