DER Touristik CZ a.s.

1 měsíc 14 dnů 16 hodin

13.11.2024, před měsícem

Juraj Menčík

Neoprávněně naúčtovaný poplatek

Vzhledem k tomu, že špatně chodím (problém s kyčelním kloubem), požadoval jsem pokoj v hlavní budově a bylo mi řečeno, že je to za příplatek cca 4.000,-Kč, což jsem akceptoval. Po příjezdu do destinace jsem zjistil, že zákazníci, kteří si zakoupili zájezd ve vzdálené budově s výhledem na bazén, bez příplatku, jsou ubytováni v hlavní budově a nic nedoplácejí.

vrátit neoprávněný příplatek

18.11.2024 12:43, před měsícem

Pokud spotřebiteli byl účtován příplatek za službu, která je běžně poskytována zdarma, jednalo by se pravděpodobně o bezdůvodné obohacení.

Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

23.12.2024 09:43, před 5 dny

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.