Dne 19.11. 2024 v 9:00 h jsem jela autobusem č. 538 a požádala jsem o jízdenku na zastávku Dolní Marklovice rozcestí, ale pan řidič mi dal jízdenku na Střed, čili jsem musela zaplatit i více peněz. Tato situace se stále opakuje a pan řidič to udělal už po třetí. Mimo to se choval i velmi hrubě, křičel po mně a smál se mi do obličeje. Začal po mně křičet, že jsem senior a vyhnanec z Ukrajiny. Chci tuto situaci řešit, protože se situace opakuje stále dokola u jednoho a toho samého řidiče. Sama mám málo peněz a bydlím na ubytovně, takže nemám dostatek peněz na to, abych platila i za jízdenku více. Samozřejmě se mi nelíbí i jeho arogantní chování vůči mně.
Nepotřebuji vrátit zpět, ale aby se tato situace už neopakovala, protože je to urážení vůči mé osobě. Samozřejmě chci jízdenku na tu zastávku, na kterou jedu.
Spotřebitelům vždy doporučujeme, aby si jízdní doklady kontrolovali co nejdříve po převzetí, nejlépe ihned.
Pokud zaměstnanec společnosti účtuje spotřebiteli jízdenku na delší cestu, než jakou spotřebitel požadoval, mohlo by se jednat o bezdůvodné obohacení ze strany společnosti. Zadržuje-li podnikatel peněžní prostředky spotřebitele bez právního důvodu, jedná se o bezdůvodné obohacení (ve smyslu § 2991 a násl. občanského zákoníku). Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Stížnost je vhodné v tomto případě směřovat přímo ke společnosti Transdev Slezsko a.s., což je možné učinit na e-mail: podatelna.slezsko@transdev.com či dalibor.blascok@transdev.com.
Pro efektivní řešení stížnosti by měl spotřebitel udat datum, čas, číslo linky, zastávku a popis události.