Electro World s.r.o.

#7950Reklamace Notebook + jednání pobočky v Olomouci

3 měsíce 3 dny 16 hodin

04.10.2015, před 9 lety

Dušan Zaoral

chtěl jsem se zeptat na reklamaci notebooku, který jsem poprvé reklamoval 11.7. 2015. Počítač jsem reklamoval s tím že mi přestalo fungovat Wifi. Přesněji počítač nebyl schopný se přihlásit k jakékoliv síti. První reklamace proběhla normálně. Servis zjistil poškozenou skříň přístroje. Pro příjezdu domů, jsem počítal zapl a zjistil, že wifi opět nefunguje. Na druhý den jsem jel počítač znovu reklamovat. Druhá reklamace probíhala stejně po se stejným vyhodnocením reklamace a to poškozená skříň přístroje. Po příjezdu do ochodu, jsem si počítač nechal rovnou vyzkoušet. Požadované připojení k internetu opět znovu nefungovalo. Rozhodl jsem se, že počítač nepřevezmu. Byla rovnou sepsána 3 reklamaci i bez převzetí druhé reklamace. Při 3 reklamaci, kdy jsem neměl počítač ani jeden doma mezi 2 a 3 reklamací, byl zjištěn problém softwaru a došlo k chybě ve funkci přístroje. Konkrétně byla vyměněna anténa a řídící jednotka bezdrátové sítě komunikace/bluetooth. Podotýkám, že počítač jsem neměl v užívání s vyjímkou jednoho dne od 11.7. do 29.9. kdy jsem byl seznámen s neuznáním 3 reklamace a vrácení peněc odstoupením od smlouvy. Při požadování vrácení peněz mi nejprve bylo řečeno, že reklamace nebyla uznána po týdnu, kdy mělo problém řešit vedení dané prodejny v Olomouci, které se nekonalo a nikdo ho neřešil mi manager prodejny zdělil, že sám nemůže reklamaci uznat a že se nejedná o Tři stejné závady, nehledě na to že jsem pokaždé reklamoval počítač s nefunkční Wifi. Prosím o radu jak dále postupovat, když chci odstoupit od smlouvy a vrátit peníze.

Lenovo G 580

Odstoupení od smlouvy a vrácení peněz

9.10.2015 16:42, před 9 lety

Pokud kupující nemůže věc řádně užívat pro opakovaný výskyt odstranitelné vady po opravě nebo pro větší počet odstranitelných vad, má dle § 2169 odst. 2 občanského zákoníku právo na dodání nové věci, výměnu součásti, nebo i právo od smlouvy odstoupit.

O opětovném vyskytnutí vady po opravě mluvíme tehdy, jestliže se na zboží objeví stejná vada, která byla v rámci uznané reklamace již dvakrát opravována. Není přitom podstatné, jak byla vada odstraňována. Rozhodující jsou stejné projevy vady ve vlastnostech věci.

Byla-li třetí reklamace vady, která se na zboží již dvakrát projevila, zamítnuta nebo reklamace byla vyřízena jiným způsobem, mohlo by se jednat o obcházení zákona, aby se prodávající vyhnul odstoupení od smlouvy. Takové právní jednání by bylo neplatné. V tomto případě však musí kupující prokázat existenci vady, k čemuž by mohl sloužit reklamační protokol, ve kterém by měla být uvedena povaha vady na věci.

Je vhodné prodávajícímu zaslat písemně odstoupení od smlouvy z důvodu opakovaného výskytu vady na výrobku. V tomto odstoupení by měl spotřebitel shrnout vývoj celé situace, uvést důvody, proč od smlouvy odstupuje (výrobek byl dvakrát úspěšně reklamován pro stejnou vadu, která se znovu objevila – viz reklamační protokoly) a zažádat prodávajícího o vrácení peněžních prostředků ve stanovené lhůtě. Pokud prodávající na odstoupení nebude reagovat nebo jej neuzná, spotřebitel se bude muset svého práva domáhat soudní cestou.

9.11.2015 10:47, před 9 lety

Vážený pane Zaorale,

především bych se chtěla omluvit za dlouhé čekání při reakci na Váš podnět.

Pročetla jsem si Vaši stížnost a prošla podrobně jednotlivé reklamace výrobku, které jste u nás uplatnil.

Vzhledem ke skutečnostem, které jste v podnětu uvedl a následném přezkoumání všech reklamací, jsme došli k závěru, že Vám vznikl zákonný nárok na odstoupení od kupní smlouvy.

Dostavte se proto prosím na naši pobočku v Olomouci, kde s Vámi kolegové vše vyřeší k Vaší spokojenosti. Můžete si u nás vybrat jiný výrobek, pokud by jste měl zájem, naši prodejci se Vám budou ochotně věnovat.
V případě, že nebudete mít zájem o koupi nového výrobku, pak Vám vyplatíme hotovost.

Věřím, že budete spokojen s tímto řešením a že budete i nadále našim spokojeným zákazníkem.

Přeji příjemný den

Bc. Jana Jurčová
Service Specialist společnosti Electro World

9.12.2015 08:29, před 9 lety

Žádáme spotřebitele o potvrzení výše uvedeného a o případné uzavření stížnosti.

8.1.2016 09:39, před 9 lety