Slavia pojišťovna a.s.

v řešení

29 dnů 6 hodin

11.12.2024, před 29 dny

Martin Hájek

mám pojištěný rekreační objekt, který mám trvale obydlený a pojistku mám uzavřenu s pojišťovnou Slavia. Letos jsem využil možnosti a navýšil jsem si pojistku, abych měl lepší pojistné krytí. Platím tedy více.
29.10.2024 mi praskla přívodní hadice vody do sprchového koutu a vyplavila mi koupelnu. Zničila mi podlahu a nábytek a bylo nutné vyměnit sprchový kout.

V uvedený den jsem událost nahlásil, za 2 dny jsem doložil fotodokumentaci, popis události a pak jsem čekal na příjezd technika od pojišťovny. Chápu, že byly letos povodně a pojišťovny mají hodně práce, ale technik přijel na urgenci až 11.11.! Byl milý a slušný. Udělal fotodokumentaci škody, odhad, vše změřil, spočítel a zapsal a poradil mi, že bude lepší škodu řešit rozpočtem nákladů než čekat na fakturu. S tím jsem souhlasil, poněvadž jsem ve II. stupni invalidity s přesahem do III. stupně a chtěl jsem mít vše opraveno a hotovo co nejdříve.

technik mi slíbil, že protokol pošle emailem. nestalo se tak. Snad ho dodal na pojišťovnu. Ale já si ho prozíravě ofotil. A poslal na pojišťovnu sám. 12.11. jsem vše odeslal a čekal jsem, že do max. 10 dnů bude vše vyřešené. Nebylo. Až na druhou urgenci se ozval likvidátor případu s tím, že je ještě vše prý na revizi. To bylo na konci listopadu. Pojistné plnění mi přišlo až 6.12. Věru rychlost. Ale jaké bylo přelvapení. Plnění bylo jen po odečtu spoluúčasti kolem 13.000,- Kč. Za to pořídím leda a to je ještě těžko, materiál. kde jsou další výdaje a práce? Teď uvažuju, jak dále. Koupelna opravena není a zima na krku. Peněz moc nemám. Takže zvažuju revizi a nebo rovnou případ předám specializované firmě, která má sílu mi v boji se SLAVIA pojišťovnou pomoci. Je to už druhý špatný dojem z této pojišťovny. Poprvé mi řidička vozu pojištěného u SLAVIE rozbila čelní sklo kamenem od jejího vozu a SLAVIA po četných právních bitvách toto neuznala!!! Vše bylo až u arbitra ČNB. Po těchto dvou špatných zkušenostech u SLAVIA ruším i pojistku na vůz a už nikdy jejich služeb nehodlám využít.Varuji před nimi.

Pojištění staveb a vybavení domácností.

Revize pojistné události. Navýšení pojistného plnění na požadovanou úroveň a jeho dorovnání. Kamarád měl podobný případ i rozsahem u ČPP a tam mu vyplatili kolem 35.000,- Kč pojistné plnění. Nebo prosím o radu a kontakt na firmu, která se zabývá vymáháním od pojišťoven. Jsem v ID II. stupně se značně omezenou hybností a nemám ponětí, jak postupovat.

18.12.2024 15:39, před 22 dny

Pojistné smlouvy se řídí zejména pojistnými podmínkami, které jsou součástí smlouvy. Tyto podmínky si pojišťovna může stanovit podle svého uvážení, přičemž spotřebitel uzavřením smlouvy s těmito podmínkami souhlasí.

Obecně platí, že pokud byly splněny veškeré podmínky pro vyplacení pojistného plnění a zároveň se nejedná o výjimku, na kterou se pojištění nevztahuje, mělo by být pojistné plnění spotřebiteli vyplaceno. V tomto případě tedy záleží, jaké pojistné podmínky byly mezi stranami ujednány, a zda tento případ nespadá pod některou z výjimek.

Pokud pojištěnému vzniklo právo na vyplacení pojistného plnění a není-li splatnost pojistného plnění ujednána, je splatné do patnácti dnů ode dne skončení šetření.

Jestliže pojištěný není spokojen s řešením své pojistné události, měl by se primárně se stížností obrátit přímo na svoji pojišťovnu. Ve stížnosti adresované pojišťovně je vhodné sdělit svůj nesouhlas se způsobem vyřízení pojistné události a případně požádat o nové šetření této události.

U neživotního pojištění se spotřebitelé mohou v případě mimosoudního řešení sporů obracet na Kancelář ombudsmana České asociace pojišťoven z.ú. nebo Českou obchodní inspekci. V případě pojistných smluv uzavřených on-line mají spotřebitelé možnost využít platformu Online Dispute Resolution.

Pokud selžou všechny cesty smírného řešení sporu, může se spotřebitel obrátit na advokáta a jeho cestou podat žalobu k civilnímu soudu. Databáze advokátů je dostupná mj. z https://www.dtest.cz/advokati.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.