ProSpánek SE

#79846Obchod prodal vadný díl jakoby ze slevou, ale podle faktury žádná sleva neni

v řešení

27 dnů 1 hodina

13.12.2024, před 27 dny

SERGII LAVRISHKO

Domluvili jsme v obchodě že udělají 30% slevu na vadu v levém roštu. S čím jsem souhlasil, ale ve faktuře ta sleva nebyla použita , takže jsem zaplatil za vadný rošt celou částku. Což je podvod ze strany odchodu. V příloze zasílám fotku faktury a stejnou cenu roštu vadného a vyráběného nového ( který v podstati měl taky vady kvality na to je jiná stížnost).

Postel a jde o rostu

Použít tu slevu o které jsme domluvili v obchodě na ten vadný rošt. Hodnota slevy musela být 30%.

18.12.2024 15:56, před 22 dny

Prodávající (či poskytovatel služby) je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Zároveň v souladu se zásadou smluvního práva pacta sunt servanda, jež je vyjádřena taktéž v § 3 odst. 2 písm. d) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, platí, že daný slib zavazuje a smlouvy mají být plněny. Jestliže se tedy společnost zavázala k tomu, že spotřebiteli poskytne na vadný rošt slevu, je povinna svůj závazek dodržet. V tomto případě společnost zavázal její zaměstnanec, který podle § 166 občanského zákoníku společnost zastupuje v rozsahu obvyklém vzhledem k zařazení nebo funkci.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.