Zoologická zahrada hl. m. Prahy

#80088Neuznané odstoupení od kupní smlouvy

7 dnů 18 hodin

31.12.2024, před 15 dny

Jakub Matěna

koupil jsem tři vstupenky do Zoo Praha určené k jednorázovému vstupu do Zoo bez určeného konkrétního dne. Následně jsem zjistil, že vstupenky mají omezenou platnost tři měsíce od zakoupení a jelikož neplánuji jít do zoo v zimě, když jsou všechna zvířata zalezlá, tak jsem odstoupil od kupní smlouvy po cca 10 hodinách od zakoupení.

Zoo Praha mi ale odpovědělo, že odstoupení neuznávají, protože jsou vstupenky na určité období a odvolávají se na ustanovení § 1837 písm. j) občanského zákoníku. Vstupenky ale nejsou na určité období, ale pouze na jeden vstup, potažmo jeden den. Plnění se odehrává v rámci jednoho dne dle mého uvážení a tedy plnění NEprobíhá v pevně určený den nebo období.

Jednorazové vstupenky so Zoo Praha bez pevného data použití

Vrácení peněz a úprava obchodních podmínek, tak aby nebyly v rozporu se zákonem.

8.1.2025 15:49, před 7 dny

Spotřebitel nás informoval, že se se společností dohodl na prodloužení platnosti vstupenek. Stížnost proto uzavíráme s dosažením dohody.