Alza.cz a.s.

v řešení

8 dnů 4 hodiny

10.01.2025, před 8 dny

Václav Paul

koupil jsem TV v Alze v Plzni .
Bouhužel jsem koupil moc velký tak jsem zajel na prodejnu a zeptal se jestli lze vyměnit prý ne musím si koupit jiný a oni jelikož jsem platil přes internet Pošlou dobropis a peníze přijdou na účet ze kterého peníze přišly . Říkám fajn jeto dost peněz nerad bych je měl v poukázkách. Protože jestli mi chtějí dát v poukázkách nevadí mi to ale vtom případě počkám až mi poukázka přijde a uplatním ji za jinou TV . Na to konto mi pán za pultem řekl že se nemusím bát to mě pošlou na účet vždyť mám přeci Dobropis.
A dnes mi slečna v telefonu řekla že mám poukázku na emailu (tam nic nemám za prvé) a za druhé mi tvrdili něco jiného.
Děkuji Paul

Sériové číslo: 0LVF3HDX900681--Způsob vyřízení: Dobropis--č. ***

Rád bych dostal peníze zpět.
Děkuji Paul

17.1.2025 20:25, před 23 hodinami

V souladu se zásadou smluvního práva pacta sunt servanda, jež je vyjádřena taktéž v § 3 odst. 2 písm. d) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, platí, že daný slib zavazuje a smlouvy mají být plněny. Jestliže se tedy společnost zavázala k tomu, že spotřebiteli vrátí peníze na účet, je povinna svůj závazek dodržet. V tomto případě společnost zavázal její zaměstnanec podle § 430 občanského zákoníku.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.