Slavco Trade s.r.o.

v řešení

8 dnů 10 hodin

18.01.2025, před 8 dny

Oldřich Mikeš

U firmy pana Slavinského (Hiprint.cz), jsme s kamarádem zakoupili elektronickou licenci Office 2021. Po zaplacení 349,-- Kč, přišel kamarádovi mail s instrukcemi a licenčním klíčem, pro tuto instalaci. Provedli jsme veškeré kroky, dle návodu, a když jsme se dostali k samotné aktivaci této licence, nastal problém s ověřením ID instalace. Kontaktoval jsem už sám pana Slavinského , po samotné nedokončené aktivaci v zápalu rozčilení ze 3/4 hodiny dlouhého, vysilujícího a ponižujícího telefonního hovoru s AI automatem s tím, že se aktivace nezdařila. Toto se stalo v pátek 10.1. odpověď jsme dostali v pondělí 13.1. s tím, že nám byl nabídnut "nový instalační klíč". Mezitím si kamarád na vlastní triko, po této zkušenosti, zakoupil elektronickou licenci na tentýž produkt na Alza.cz a tu následně sám instaloval a úspěšně instaloval. Zatímco on se nějak vyrovnal se ztrátou 349,-- za původní licenci, tak já jsem se začal domáhat za něj nějakého řešení, které po výměně několika mailů a mé žádosti o odstoupení od kupní smlouvy, bylo zakončeno hovorem na linku dTestu, kde jsem o tomto problému hovořil s pracovníkem linky. Ten mě odkázal na OZ (dost podrobně) a tento web, který by mi mohl pomoci. Opravdu již nejde o 349,-- Kč mého kamaráda, ale spíš o princip a způsob, jakým jsou tyto licence nakupovány a následně přeprodávány dál, nic netušícím zákazníkům. I kdyby to už nijak nedopadlo, protože p. Slavinský přestal po sdělení, že i elektronický obsah lze reklamovat reagovat ... Jeho posledním tvrzením, byl fakt, že nemá jistotu, že jím prodaná licence není na nějakém dalším PC. K čemu by taková nezaktivovaná licence byla, ale nesdělil a už se neozval. Považuji minimálně za slušnost, Vám toto sdělit, aby nikdo další, po této zkušenosti už tomuto e-shopu nenaletěl, tak jako my.

Elektronická licence Office 2021

odstoupení od smlouvy a vrácení peněz na účet kamaráda.

23.1.2025 14:36, před 3 dny

Dle ustanovení § 2389i zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, platí, že poskytovatel zejména odpovídá uživateli, že digitální obsah odpovídá ujednanému popisu a rozsahu, jakož i jakosti, funkčnosti, kompatibilitě, interoperabilitě a jiným ujednaným vlastnostem, je vhodný k účelu, pro který jej uživatel požaduje a s nímž poskytovatel souhlasil, a je poskytován s ujednaným příslušenstvím a pokyny k použití, včetně návodu k instalaci, a s uživatelskou podporou.

Má-li digitální obsah vadu, může uživatel požadovat její odstranění, jak stanoví § 2389l občanského zákoníku. Poskytovatel odstraní vadu v přiměřené době po jejím vytknutí tak, aby nezpůsobil uživateli značné obtíže, přičemž se zohlední povaha digitálního obsahu a účel, pro který ho uživatel požadoval.

Dle § 2389m občanského zákoníku může uživatel požadovat přiměřenou slevu nebo odstoupit od smlouvy například v situaci, kdy poskytovatel vadu neodstranil podle § 2389l nebo je z prohlášení poskytovatele nebo z okolností zjevné, že vada nebude odstraněna v přiměřené době nebo bez značných obtíží pro uživatele.

Pokud prodejce nereaguje, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (nejlépe doporučený dopis s dodejkou). Dopis bude zaslán na adresu sídla: Slavco Trade s.r.o., Nové sady 988/2, 60200 Brno. Podnikatel je povinen vybírat si poštu na adrese sídla společnosti. Jestliže tak neučiní a zmaří-li vědomě dojití, platí, že řádně došlo a bude vůči podnikateli takové právní jednání účinné dle § 570 občanského zákoníku, přičemž dle § 573 občanského zákoníku se má za to, že zásilka odeslaná s využitím provozovatele poštovních služeb došla třetí pracovní den po odeslání. Spotřebiteli doporučujeme si zaslané dokumenty ohledně odstoupení od smlouvy uschovat.

Pokud má spotřebitel podezření na nesprávné postupy a nezákonné jednání podnikatele, může podat podnět České obchodní inspekci (odkaz zde: https://www.coi.cz/pro-spotrebitele/spotrebitelsky-pruvodce/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/).

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.