Zhruba v polovině srpna 2024 jsme se rozhodli pro renovaci kuchyňských dvířek,rozhodli jsme se pro Oresi v Českých Budějovicích po návštěvě a konzultaci jsme se nakonec rozhodli pro celou novou kuchyňskou linku. U původní kuchyňské linky bylo nalepené atypické grafosklo a mojí podmínkou bylo toto sklo zachovat. Nic nebyl problém od paní,která nám kuchyňskou linku navrhovala, byl u nás i pán který kuchyň zaměřovat a byl tu dokonce i dvakrát/ podruhé kvůli přípojce plynu/ i o sklu jsme se s ním bavili.
Dne 21.1.2025 jsme se konečně dočkali závozu kuchyně který mimochodem proběhl perfektně.
Vše bylo perfektně z naší strany připraveno dle požadavků/ elektřina zásuvky,otvor pro digestoř/.
22.1.2025 se dostavili dva montéři.
Pán vše důkladně proměřil a k našemu zděšení oznámil,že nemůže montovat.
Nebylo v plánu zakreslené topení a to vadilo při namontování koncové skříňky,další věc ventil plynu vychází přímo ve spojí skříněk, pracovní desky je 60 cm přitom vysoké skříňky jsou kvůli potrubí na topení odskočené na 66cm a skříňky které měli kopírovat grafitové sklo jsou asi 6 cm nad ním.
Požadovala jsem myslím nejrozumnější při tolika pocybeních nové sklo.
Pochybyli dle mého názoru tři oddělení jak návrhářka,tak zaměřovatel,tak i finální kontrola!!!
Bohužel Oresi na můj návrh nechce slyšet a navrhuje 30 % slevu na nové sklo! Proč? Z naší strany bylo vše
dodrženo pochybyli pracovníci a já by jsem měla za jejich špatně odvedenou práci platit a oni dalším zákazníkům budou předávat nekvalitní služby??
Takže montáž NEPROBÍHÁ /dle mého názoru další pochybení/Oresi se neozývá i když jsem včera osobně na pobočce byla.
Jsme v důchodovém věku, manžel ZTP máme díru ve zdi,nemáme na čem vařit, celé naše bydlení je skladem Oresi a oni mlčí.
Ke kompetentnímu člověku se nemáme šanci dostat vše řeší na pobočce vedoucí který nemůže pomocí ani rozhodnout.
Mrázovi
Nové grafitové sklo,které by se mohlo klidně dodělat až po montáži kuchyňské linky.
Nabízím z naší strany demontáž a podklad pro nové grafitové sklo.
Mezi podnikatelem a spotřebitelem byla pravděpodobně sjednána smlouva o dílo. Dílem se dle občanského zákoníku rozumí zhotovení určité věci, nespadá-li pod kupní smlouvu, a dále údržba, oprava nebo úprava věci, nebo činnost s jiným výsledkem.
O právech objednatele z vadného plnění u smlouvy o díle platí obdobně ustanovení o kupní smlouvě. V souladu s nálezem Ústavního soudu ČR (sp. zn. IV. ÚS 2989/16) se na danou problematiku použije ustanovení o koupi zboží v obchodě, nikoliv obecná ustanovení o kupní smlouvě.
Uplatní-li spotřebitel reklamaci v průběhu jednoho roku od převzetí věci, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí (viz § 2161 odst. 5 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník). Důkaz opaku provádí prodávající, pokud reklamaci zamítá. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí, a také se musí vztahovat k vytýkané vadě. Vzhledem k síle domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.
Spotřebitel má primárně právo na odstranění vady. Odstoupení od smlouvy či slevu z kupní ceny může spotřebitel požadovat například až v případě, kdy podnikatel odmítne vadu odstranit.
Pokud podnikatel nevyřídí reklamaci ve stanovené době (zásadně 30 dnů), může spotřebitel od smlouvy odstoupit nebo požadovat přiměřenou slevu dle § 19 odst. 4 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Podnikatel má po odstoupení povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu výrobku. Odstoupení od smlouvy lze oznámit kterékoliv pobočce podnikatele možnými prostředky komunikace, přičemž je nutné identifikovat kupní smlouvu, od které spotřebitel odstupuje.