Dobry den, ziji 33 let v Německu a v Cechach nejsem jiz trvale hlasena.
V lednu 25 jsem se dozvedela, ze mam exekuci a zablokovane konto, jelikoz jsem nezaplatila nejake CKP. Pry jsem auto pri prihlaseni v Cechach ihned nepojistila.
V EU ale pokud s autem nejezdis tak ho muzes pojistit kdykoliv. Auto me bylo nekym privezeno a dano do garaze u meho bratra. Pak jsem musela zpet do Německa. Po nekolika dnech jsem auto pojistila v Cechach s financnich duvodu.
V cervnu 24 jsem pry dostala predexekucni smlouvu od CKP do Německa. Bohuzel jsem nic nedostala.
Odvolala jsem se a bylo me receno ze uz je pozde.
CKP poslalo Email kde jsem mela zaplatit 790kc a ted exekutor chce 10290kc.
Penize jsou v bance zablokovane.
Exekutor me rikal, ze se mam obratit na CKP, proc pani ktera ma dokonce muj Email, jelikoz me na nej psala v cervnu 24, neposlala alespon upozorneni a tu predexekucni smlouvu? Mohla me informovat, ze posila dopis NEDOPORUCENE! VYSVETLILA BYCH JI ZE MUSI DOPORUCENE JELIKOZ NEBYDLIM SAMA.
POTREBUJI POSLAT PREDEXEKUCNI SMLOUVU DOPORUCENE! TAK JAK ME TO POSILAJI VSECHNY URADY JAK Z CESKA TAK V NĚMECKU!
S poudravem Papesova
Adresu trvaleho bydliste v Německu ma soud Decin na 100%.
Poslat predexekucni smlouva do vlastnich rukou do Německa.
Vraceni penez ktere jsem musela zaplatit exekutorovi, jelikoz bych platila dalsi a dalsi poplatky.
Presneji vyrovnani penez ktere jsem musela zaplatit exekutorovi z teto sumy si muze ckp odecist sumu kterou bych mela zaplatit pred exekuci.
Dle § 6 odst. 1 písm. a) zákona č. 30/2024 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, platí, že provozovatel tuzemského vozidla s výjimkou provozovatele vozidla vyňatého z pojištění odpovědnosti a toho, kdo převzal vozidlo do opravy, zajistí, aby nebezpečí vzniku povinnosti nahradit újmu vzniklou provozem tohoto vozidla bylo kryto pojištěním odpovědnosti po dobu registrace vozidla, jde-li o vozidlo, které podléhá registraci silničních vozidel.
Více informací o povinném ručení se mohou spotřebitelé dočíst v našich článcích dostupných na https://www.dtest.cz/clanek-11376/povinne-ruceni-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi a https://www.dtest.cz/clanek-11389/povinne-ruceni-nejcastejsi-otazky-a-odpovedi-druha-cast.
Podkladem pro zahájení exekuce je exekuční titul. Exekučním titulem je nejčastěji vykonatelné rozhodnutí soudu nebo exekutora, pokud přiznává právo, zavazuje k povinnosti nebo postihuje majetek. Toto rozhodnutí soudu se doručuje do vlastních rukou.
Zákon neukládá povinnost zaslat tzv. předexekutorkou upomínku (výzvu). Exekutor je však zašle povinnému vyrozumění o zahájení exekuce nejpozději s prvním exekučním příkazem, který mu v exekučním řízení doručuje; spolu s vyrozuměním zašle exekutor povinnému exekuční návrh a kopii exekučního titulu, případně kopii rozhodnutí o prohlášení vykonatelnosti, rozhodnutí o uznání nebo osvědčení podle přímo použitelného předpisu Evropské unie, které tvoří přílohu exekučního návrhu. Vyrozumění se doručuje do vlastních rukou.
Jestliže stěžovatelka nesouhlasí s postupem orgánů, doporučujeme jí se obrátit na advokáta. Databáze advokátů je dostupná mj. z https://www.dtest.cz/advokati.