BONAMI.CZ, a.s.

v řešení

1 den 3 hodiny

12.02.2025, včera

Kateřina Michalitschke

Před třemi měsíci jsme si objednali pohovku, která byla garantovaná "s doručením do Vánoc", původní termín doručení byl posunul o měsíc a půl později (tudíž po Vánocích) - kompenzací nám byla doprava zdarma a kredity. Už tady vidím klamání zákazníka, když deklarují doručení do Vánoc.
Gauč přivezli tedy o měsíc a půl později, když jsme vše rozbalili, zjistili jsme, že je jeden kus dodaný špatně, tudíž gauč nejde složit. Ihned jsme část reklamovali a přišlo zdlouhavé řešení problému, kde se stala chyba apod. - přepravní společnost Gebruder Weiss k nám přijela a kus vyzvedla s tím, že neví, kdy bude k dispozici správný kus. Po cca měsíci neustálého vypisování jsme museli na Gebruder Weiss zavolat sami (Bonami jsme volali také a urgovali je), abychom si domluvili termín, protože jinak ticho po pěšině. Když správný kus gauče dovezli, byl celý špinavý, nedostatečně zabalený a chyběly nohy. Chápu, že toto jde za přepravní společnosti, ale Bonami s nimi spolupracuje. Takže ani po třech měsících nemáme celý kus pohovky - kompenzací nám jsou kredity, které rozhodně nevyužijeme, protože na Bonami už nakupovat nechceme.

Rohová pohovka Tori

Vrátit peníze na účet, nikoliv formou kreditů.

13.2.2025 09:09, před 5 hodinami

Spotřebitel může uplatnit právo z vady, která se projeví u spotřebního zboží v době dvou let od převzetí. Podnikatel má dle § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Tato lhůta se dle rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR (viz sp. zn. 33 Cdo 3228/2009) vztahuje také na povinnost prodávajícího informovat spotřebitele o vyřízení reklamace.

Pokud nebylo zboží doručeno z reklamace funkční (kompletní), mohlo by se jednat o nevyřízení reklamace řádně a včas.

Pokud podnikatel nevyřídí reklamaci ve stanovené době (zásadně 30 dnů), může spotřebitel od smlouvy odstoupit nebo požadovat přiměřenou slevu dle § 19 odst. 4 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. Podnikatel má po odstoupení povinnost vrátit spotřebiteli kupní cenu výrobku. Odstoupení od smlouvy lze oznámit kterékoliv pobočce podnikatele možnými prostředky komunikace, přičemž je nutné identifikovat kupní smlouvu, od které spotřebitel odstupuje.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.