WE|DO CZ s.r.o.

v řešení

21 dnů 14 hodin

19.02.2025, před 22 dny

Zuzana Sotáková

kurýr mi měl včera doručit zásilku, poté když jsem mu oznámila, že jsem v práci a jestli mi zásilku *** může uložit na podacím místě, tak mi odpověděl velmi znechuceným hlasem, že jsem mu měla dát vědět, že nebudu doma a že tam jel zbytečně, poté mi položil mobil. Za chvíli mi přišla zprava, že zásilka byla odmítnuta.

S takovým jednáním jsem se ještě doposud nesetkala, navíc jsem si zásilku nechala původně poslat do ALZA boxu, abych se vyhla komplikacím s doručením. Nýbrž po týdnu, kdy mi zásilku odkládali, mi dali na výběr jinou dopravní službu - WEDO. Již jsem si jistá, že tahle zkušenost mi stačila a Vaše služby v budoucnu nevyužiju.

O zásilku už nemám zájem, chci vrátit, co nejdříve peníze.

20.2.2025 12:48, před 21 dny

Upozorňujeme spotřebitele, že podle § 2118 občanského zákoníku platí, že povinností kupujícího je zaplatit kupní cenu a zboží převzít. Nezaplacení kupní ceny či nepřevzetí zboží je porušení smluvní povinnosti a druhá strana tak může po škůdci požadovat škodu z toho vzniklou (např. poštovné zpět a uskladnění zboží).

Pokud si strany neujednají výši skladného, platí za ujednanou výše obvyklá dle § 2159 odst. 3 OZ.

Samotné nepřevzetí zboží však není považováno za odstoupení od smlouvy, neboť odstoupit je možné pouze výslovně.

Pokud tedy již spotřebitelka nemá zájem o zakoupené zboží, je vhodné odstoupení od smlouvy zaslat společnosti, u které bylo zboží zakoupeno.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.