ráda bych se obrátila na Vás ohledně rezervace, kterou jsem uskutečnila prostřednictvím platformy Booking.com na pobyt v termínu 2. – 6. července 2025. Při rezervaci byla cena uvedena jako 14 732 Kč a tuto částku jsem potvrdila a očekávala.
Po několika týdnech jsem obdržela zprávu, že došlo k chybě při zobrazení cen na Booking.com a že cena v období konání festivalu Beats for Love je nyní vyšší. V rámci této komunikace mi bylo doporučeno zrušit stávající rezervaci a provést novou za cenu 24 660 Kč na oficiálních stránkách hotelu.
Chtěla bych zdůraznit, že zrušení rezervace by pro nás znamenalo značné nepříjemnosti. Sehnat ubytování v Ostravě v tomto termínu je skutečně velmi obtížné, a už jen hledání dostupného místa v této oblasti je časově i logisticky náročné. Tato situace nás velmi frustruje, protože nám to zkomplikuje celkové plánování pobytu.
Ráda bych se ujistila, že zůstane zachována původní cena a že nebude potřeba upravit naše podmínky, které jsme si potvrdili. Prosím Vás tedy o zvážení tohoto faktu a o rychlé vyřešení této záležitosti.
Těším se na Vaši odpověď a věřím, že situaci vyřešíte co nejdříve.
S pozdravem,
Elšika Koudelková
***
rezervace za původní cenu nebo návrh jiné alternativy za stejnou cenu jako původní
Spotřebitel obecně může na dodání zboží za smluvených podmínek trvat, výjimku však tvoří případy, kdy je zjevné, že cena zboží je podezřele nízká v důsledku chyby. Podnikatel však takovou situaci musí mít vyhrazenou v obchodních podmínkách. Pokud by v obchodních podmínkách nebyla, posuzovalo by se, zda je cena objektivně a zjevně nepřiměřená hodnotě zboží.
V tomto případě tedy záleží, zda byla cena za ubytování zjevně chybná.