FlixBus CZ s.r.o.

v řešení

12 hodin 15 minut

28.02.2025, před 12 hodinami

Zuzana Jírová

Jsem velice zklamaná servisem služby flixbus. Bohužel byl můj autobus o 40 minut opožděn, odjezd tedy byl naplánován na 18:30. Čekala jsem tedy na autobus a pravidelně kontrolovala změnu odjezdu, která se stále ukazovala stejná. V 18:18 jsem opět zkontrolovala správnost zpoždění. Náhle jsem si na mapě autobusu všimla, že autobus už zastávkou projel, i přes to, že nadále byl udáván odjezd 18:30. Čekala jsem tedy hodinu naprosto zbytečně a musela vyhledat jiný dopravní prostředek. Po zažádání o vrácení jízdného byl můj požadavek zamítnut, i přes to, že jsem předložila screenshot, kde byl nesoulad vidět.

Ráda bych ocenila omluvu za stres, který mi způsobili a následovné vrácení nevyužitého jízdného.

28.2.2025 13:43, před 9 hodinami

V případě, že bylo řádně uvedeno (např. v aplikaci nebo na tabuli s odjezdy) v kolik hodin a kde mohou cestující spoj očekávat a služba by byla řádně poskytnuta, jednalo by se o pochybení spotřebitele.

Pokud však nebyla služba řádně poskytnuta, má spotřebitel možnost uplatnit u společnosti reklamaci. Spotřebitel by v tomto případě mohl žádat vrácení peněžních prostředků, které za službu zaplatil.

Porušila-li společnost skutečně svou smluvní povinnost, má spotřebitel rovněž právo domáhat se náhrady škody, která mu z důvodu porušení smluvní povinnosti ze strany společnosti vznikla. V takovém případě bude na spotřebitelovi, aby prokázal, že mu vznikla škoda a že existuje příčinná souvislost mezi porušením smluvní povinnosti ze strany společnosti a vznikem škody.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.