Spoj Praha - Trutnov 26.2. 2025 15:10 - spoj zpožděný, řidič velmi nepříjemný. Zpoždění se snažil dohnat rychlou jízdou, místy překračoval povolenou rychlost. Během jízdy jsem měla strach (všimla jsem si, že nejen já). Ve Dvoře Králové (cca 20 min před koncem cesty) řidič jedl lžící jídlo z krabičky, což mi přijde nejen nebezpečné, ale i neprofesionální. Zhruba 10 min. před Trutnovem se mu nepodařilo předjet auto. Zřejmě proto nedodržoval bezpečnou vzdálenost za tímto vpředu jedoucím vozidlem.
Dále bych chtěla upozornit na to, že jízdenka se nedá na internetu dopředu koupit, tudíž se nedá spolehnout na to, zda budete mít místenku. Cena také není zveřejněna. Takže jsem na místě zjistila, že je cena za jízdenku mnohem dražší než u jiné společnosti (např. TAD), kde jsou autobusy mnohem pohodlnější, kvalitnější a cestování s těmito autobusy je mnohem příjemnější než s autobusem od společnosti Arriva.
Zveřejnění jízdenek, snížení ceny, poučení nebo přeškolení řidiče.
Stížnosti směřující vůči nedodržování jízdních řádů je vhodné a účelné směřovat přímo na konkrétního dopravce prostřednictvím jeho zákaznické telefonní linky či webového formuláře.
Stěžovatel by měl společnost informovat o porušování dopravních předpisů ze strany řidičů (místo, datum a čas, popř. SPZ), neboť obzvláště řidič z povolání je povinen důsledně dodržovat pravidla silničního provozu a pokud k pochybení dojde, měl by se zaměstnavatel každou takovou stížností zabývat a jestliže se prokáže, že řidič skutečně nedodržel dopravní předpisy, vyvodit z toho případné důsledky v rámci pracovněprávních předpisů. Pokud by nedošlo k nápravě, lze učinit oznámení Policii ČR ohledně porušování dopravních předpisů.
Společnost je možné kontaktovat:
- telefonicky na +420 725 100 725,
- emailem na info@arriva.cz,
- skrze kontaktní formuláře zde: https://www.arriva.cz/cs/kontakt/zakaznicky-servis.
Prodávající (či poskytovatel služby) je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.