O2 Czech Republic a.s.

v řešení

20 dnů 17 hodin

25.03.2025, před 21 dny

Ellen Koubková

Pro 3 opakované reklamace routeru + při posledním vracení routeru ze servisu došlo k poškození displeje (cca 2 cm pruh přes displej, který tam před odesláním nebyl) mi na prodejně O2 nabídli výměnu routeru za nový. Tím, že stávající vykoupí. Při reklamacích jsem nahlásila, že router mam z druhé ruky a nejsem jeho první majitel. Řekli, že to nevadí, že ho mají vedený pod sériovým číslem. Při výkupu, mě neinformovali na jaké číslo účtu bude vyplacena částka a automaticky odeslali peníze prvnímu majiteli. Při řešení reklamace vracení peněz jiné osobě, mi bylo sděleno, že se to nedá zrušit a peníze přijdou prvnímu majiteli, i když jsem všude vedená na reklamačních protokolech i na výkupu já pod svým jménem. Byla mi nabídnuta sleva na nový router ve výši 50%, kterou ale nepovažuji za adekvátní, když mi měla byt vrácena původní cena za router v plné výši na zakoupení routeru nového. Na prvního majitele bohužel kontakt nemám, abych s nim mohla danou situaci ohledně peněz řešit a O2 mi bohužel žádné spojení s majitelem neumožní. Danou situaci jsem se snažila řešit na infolince a prodejně, bohužel bez výsledku.

O2 smartbox V2, sériové číslo: ***

Žádám vás o vrácení částky odpovídající výkupní hodnotě routeru na můj účet, nebo o jinou spravedlivou kompenzaci, například nový router zdarma.
Děkuji za řešení situace co nejdříve

4.4.2025 16:32, před 11 dny

V popsaném případě záleží, zda došlo mezi původním majitelem routeru a spotřebitelem k postoupení práv z vadného plnění. Vzor pro postoupení práv z vadného plnění mohou spotřebitelé nalézt na adrese: https://www.dtest.cz/clanek-3286/postoupeni-prav-z-vadneho-plneni.

Pokud k postoupení práv došlo, je společnost povinna reklamaci řešit se stěžovatelem jako novým majitelem. Po uznání reklamace by tedy měla společnost peníze vrátit tomuto novému majiteli. V opačném případě by se na jeho straně jednalo o bezdůvodné obohacení.

Jestliže k postoupení práv nedošlo, domníváme se, že společnost postupovala v souladu se zákonem a uzavřenou smlouvou.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.