Dne 9.9. 2024 jsem uzavřel objednávku na dodávku služeb a byla mi poskytnuta časově neomezená sleva ve výši 350,- Kč měsíčně na dobu neurčitou. Po půl roce došlo k jednostranné změně ze strany operátora na 250,- Kč a dobu 24 měsíců. Ke změně operátora jsem byl kontaktován a přesvedčován ze strany pacovníků o2 v rámci jejich kampaně. Jedná se už o druhou negativní jednostrannou změnu v rámci půl roku po masívní kampani a uzavření smlouvy.
Číslo objednávky ***
Nastavení původních podmínek slevy.
Jednostranná změna smluvních podmínek je možná pouze za splnění podmínek § 63b odst. 5 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích.
Dle tohoto ustanovení může společnost změnit smluvní podmínky, je-li to ujednáno a jestliže v textové podobě jasným a srozumitelným způsobem informoval účastníka o veškerých změnách smluvních podmínek nejpozději 1 měsíc před nabytím účinnosti změny smlouvy a zároveň ho informoval o jeho právu vypovědět závazek ze smlouvy, aniž by mu vznikly jakékoli další náklady, jestliže s novými podmínkami nesouhlasí. Právo vypovědět závazek ze smlouvy je možné uplatnit do 1 měsíce po doručení oznámení.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při Českém telekomunikačním úřadu. Tato služba je zpoplatněná 200 Kč (pokud se spor týká peněžitého plnění, je poplatek 4 % z této částky, avšak nejméně 200 Kč). Více informací může spotřebitel nalézt zde: https://ctu.gov.cz/resene-spory-ctu. Kontakty na Český telekomunikační úřad je možné nalézt zde: https://ctu.gov.cz/kontakt.