při pouštění dětského pořadu(myslím že to byl Pat a mat či nějaký podobný) vyskočila na mé dítě reklama od Vilgain, kdy jsou zobrazováni lidé, kteří "jsou co jedí" což znamená aditiva a konzervanty a umělá barviva v potravinách. Lidé jsou zde zobrazeni jako strašidelné bytosti, z kterých mám hrůzu i já natož dítě. Přijde mi to jako naprosto nevhodná reklama pro dětský obsah. Snažila jsem se najít nějakou možnost si stěžovat přímo na youtube ale nenašla jsem žádný kontakt.
Děkuji za jakoukoliv pomoc.
reklama Vilgain
Odstranění nevhodných reklam z dětských pořadů.
Pokud spotřebitel narazí na reklamu, která je nevhodná či dokonce porušuje zásady inzerce společnosti Google, může ji nahlásit.
Pokud spotřebitel chce, aby se mu přestala zobrazovat konkrétní reklama, aniž by ji nahlásil, může tak učinit následujícím způsobem: vybrat ikonu možností nebo informace a pak blokovat reklamu u konkrétní reklamy. Tato možnost je dostupná pouze v případě, že si spotřebitel upravil zobrazované reklamy v nástroji moje centrum reklam.
Pokud má spotřebitel zájem reklamu nahlásit pro porušování zásad společnosti Google, může tak učinit následovně: vybrat ikonu možností nebo informace a pak kliknout na nahlásit reklamu.
Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt (zahraniční subjekt se sídlem v USA), nemůže se spotřebitel obrátit na Českou obchodní inspekci ani Evropské spotřebitelské centrum. V případě, že se spor nepodaří vyřešit smírnou cestou bude se spotřebitel moci obrátit na dozorový orgán v zemi sídla společnosti.
Dozorovým orgánem je tedy Federal Trade Commission (https://www.ftc.gov/), přičemž podnět lze podat skrze formulář dostupný z tohoto linku - https://reportfraud.ftc.gov/.