Zbyněk Koželoužek

#81585Servis odmítá poskytnout rozpis opravy a vstup z diagnostiky - projektor Epson

v řešení

12 dnů 21 hodin

14.04.2025, před 13 dny

Lukáš Pírko

Dobrý den, obrátil jsem se na servisní centrum EPSON Praha s požadavkem na opravu projektoru.

Na základě vystavěné faktury jsem požádal o standardní rozpis opravy - tedy specifikaci provedených prací a použitých náhradních dílů, včetně jejich ocenění. Servis však odmítl jakýkoliv podrobný rozpis poskytnout a pouze trvá na úhradě souhrnné částky.

Následně po mém nesouhlasu s tímto přístupem, servis oznámil, že zařízení uvede do původního stavu a bude účtovat pouze diagnostiku, diagnostiku ze které mi doposud neposkytl žádný výstup (tedy co konkrétně bylo zjištěno a provedeno).

Celý přístup servisu ve mně vzbuzuje pochybnosti o transparentnosti účtování služeb. Zároveň ve mně vzbuzuje pocit, že jde o pokus o ***.

EPSON TY6K5101127, LCD Projektor model H561B

Zaslání podrobného rozpisu opravy v elektronické formě, zaslání výstupu z diagnostiky v elektronické formě.

17.4.2025 16:35, před 10 dny

Jestliže se jednalo o placenou opravu, byla mezi stranami uzavřena o smlouva o dílo. Dílem se dle občanského zákoníku rozumí zhotovení určité věci, nespadá-li pod kupní smlouvu, a dále údržba, oprava nebo úprava věci, nebo činnost s jiným výsledkem.

Spotřebitel má v takovém případě právo vědět, za co podnikateli finanční prostředky poskytuje.

Nyní se čeká na vyjádření společnosti.