Dobrý den ,
-těsně po záruce se mi začal loupal volant.Nový stojí cca 50000.-Kč nepoužívám chemii ,nepotí se mi ruce - prostě na něj svítí jen sluníčko - mam více automobilů a ty jsou co se týče volantu naprosto v pořádku - starší i s větším kilometrovým nájezdem
-automobil má nejeto 68000 Km R.V. 2022
-i tak Mercedes nedává záruku na věnec volantu
-kromě toho jsem měl mít prodlouženou záruku a mbyl jsem telefonicky ujištěn ,že jí mám bohužel důvěřuj ,ale prověřuj to je na dlouho
-další kapitola Mercedes aplikace pro vzálenou zprávu rok nefungovala a byla mi slíbena kompenzace po telefonu - buhužel výsledek je zaplať 15000 .-Kč a bude ti fungovat znovu bez náhrady zaplaceného roku :(
-Emailová komunikace o záruce je v mojem archivu bohužel pan z Mercedesu mi řekl ,že ji mám prodlouženou a světe div se nemám podle VIN nic.
Mercedes-Benz Třídy V VIN: ***
Oprava volantu třeba na kulanci jako to dělá např.ŠKODA
Ze zákona může spotřebitel uplatnit právo z vady, která se projeví u spotřebního zboží v době dvou let od převzetí. Podnikatel však může (nejčastěji ve svých obchodních podmínkách) spotřebitelům poskytnout i práva nad rámec zákona, např. prodlouženou záruku. Ta se pak řídí uzavřenou smlouvou, respektive obchodními podmínkami. Jestliže spotřebitel všechny stanovené podmínky splní, je podnikatel povinen svůj závazek dodržet a prodlouženou záruku poskytnout.
V souladu se zásadou smluvního práva pacta sunt servanda, jež je vyjádřena taktéž v § 3 odst. 2 písm. d) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, platí, že daný slib zavazuje a smlouvy mají být plněny. Jestliže tedy společnost zákazníkovi sdělila, že se na něj prodloužená záruka vztahuje, měla by svůj závazek dodržet. V tomto případě společnost zavázal její zaměstnanec, který podle § 166 občanského zákoníku společnost zastupuje v rozsahu obvyklém vzhledem k zařazení nebo funkci.