CZC.cz s.r.o.

#8205Nevratenie penazí po 4 reklamacích

30.10.2015, před 9 lety

Ján Murček

Dňa 30.10. 2013 som si kupil v pobočke v Ostrave notebook SONY VAIO v hodnote 23 704 Kč bez DPH. Ihned po prvom naštartovani nastali problemy s HDD a tak som ho zaniesol na 1. REKLAMACIU to bolo dňa 14.11.2013 Reklmacia bola uznana a predajca ma upozornil na to že SONY ma servis pre premiovu triedu a ten pozostava z toho že si po notebook pridu a aj ho dovezu zo servisu až domov. Túto možnosť som využil pri 2. REKLAMACII a taktiež 3. REKLAMACII. Pri 4.REKLAMCII som sa už ale rozhodol zaniesť notebook na pobočku do ostravy s požiadavkou vratenia penazi. Reklamaciu na pobočke slečna prevzala 1.10.2015. Dňa 26.10.2015 mi bol doručený e-mail s vyrozumenim že notebook je opraveny a poslany na pobočku kde si ho môžem vyzdvihnuť. Na tento e-mail som kamžite reagoval s tym že to bola už 4 reklamacia a požadujem vratenie peňazí. Pan servisny technik mi na to odpisal že u nich v servise bol noj notebook reklamovany len 2x ak som ho reklamoval priamo v servise tak je potrebne odoslať dokumenty o reklamacii a vyrozumenie čo som aj ihneď spravil. Nasledne sa mi už ani na ďalšie e-maily nikto neozyval a uplne ma odignorovali a teda soms a rozhodol do servisneho strediska czc zatelefonovať. Dňa 29.10.2015 som teda okolo 15 hodiny zavolal do servisu kde ma mila slečna ubezpečila že servisny technik ma len dovolenku a vec sa vybaví buduci tyždeň . To ma pokojilo až kym mi o 21 hodine večer neprisiel e-mail že moj notebook bol odoslaný kurierom na adresu firmy v ktorej už vyše roka nepracujem a nachádza sa asi 200 km od mojho bydliska. Tento email o odoslani evidentne niekto poplietol pretože ihneď ako som volal do firmy aby balik nepreberali už sa tam nachadzal a bol prebrany. Toto nasvedčuje tomu že firma czc sa snaži všetkymi možými možnostami obísť zákon a nevratit mi požadované peniaze. Netuším ako ďalej v tomto prípade pokračovať keďže notebook bol prebratý a dnes mi končí záručná lehota.

NB SONY Vaio SVF- 15A1Z2E 15,5"/i7-3537U/8GB/1TB/GT735/W8

vrátenie peňazí

30.10.2015 08:04, před 9 lety

Na přání společnosti CZC.cz s.r.o. dáváme přednostně prostor pro její vyjádření k podané stížnosti spotřebitele.

5.11.2015 11:39, před 9 lety

Dobrý den pane Murček.

Vaši stížnost jsme ověřovali i v autorizovaném servisu. Zde nám bylo sděleno, že u 2 reklamací bylo provedeno pouze obnovení do továrního nastavení a update biosu na aktuální verzi. Tyto úkony nejsou považovány za záruční opravu ve smyslu zákona. Z tohoto důvodu nevznikl nárok na odstoupení od kupní smlouvy.

Děkuji za pochopení .
Michal Stýblo

5.11.2015 15:16, před 9 lety

Dobrý den pan Stýblo
Tak podla vas pri cca 1000 eurovom notebooku je uplne v poriadku ze je nutne uviet ho do tovarnych nastaveni priblizne kazdeho pol roka ? A okrem toho som v druhej reklamacii reklamoval aj vadny ventilator chladenia krory hucal . Servis mi odkazal ze je s nim vsetko v poriadku a hned pri dalsej reklamacii u vas mi bol ventilator vymeneny ? To mi nedava zmysel . Okrem toho uz mam notebook doma a touch pad reaguje zle rovnako ako pred servisovanim.

5.11.2015 15:26, před 9 lety

Dobrý den pane Murček.

Tovární nastavení je nutné provést pokud je to nutné k otestování nebo je systém poškozen. Většina reklamací PC nebo notebooku není oprávněná, na vině jsou většinou špatná nastavení uživatele, viry, malware a aplikace třetích stran , které systém poškodí. Servis proto uvede stroj do továrního nastaveni a kompletně otestuje. Pokud žádnou závadu neshledá je reklamace neoprávněná.
Pokud máte s notebookem nějaký problém, doporučuji zboží znovu reklamovat (u touchpadu doporučuji zkontrolovat jeho nastavení, případně aktualizujte ovladače ze stránek výrobce).

Děkuji za pochopení.

Michal Stýblo.

7.11.2015 16:25, před 9 lety

Dobrý deň pán Stýblo

Ja mam pocit že továrne nastavenie spravíte na každom výrobku a nikto sa nezaujíma či ten výrobok funguje aj ked sa do notebooku nainštaluje aspon jeden program. Moj notebook už teraz 2 dni potom ako som ho dostal z reklamácie fučí ako zmyslov zbavený a štartuje sa asi 5 minút čo je pri takmer prázdnom zariadení dost zvlaštne by som povedal ked to mam pekne napísať. A ku tomu touchpadu- aj vaši zamestnanci sa čudovali ako tak drahy notebook može mať tak pokazený touchpad pretože obavam sa že to kedˇkurzor lieta po celej obrazovke a zrazu zmizne nebude jeho nastavenim a okrem toho pri hodení prstom po ňom vydava zvuk ako pukajúci plast. Preto sa domnievam že vaša firma sa protizakonne výhyba vrátit mi peniaze za tento nevydarený kus.

7.11.2015 21:45, před 9 lety

Dobrý den pane Murček.

Pokud se vám projevuje nějaká závada, doporučuji notebooku znovu reklamovat. Při předávání můžete kolegům sdělit aby notebook předali k rukám pana Novosada, který na centrále zajistí přetestovaní naším technikem před odesláním do autorizovaného servisu. Pokud se vada projeví , budeme samozřejmě trvat na jením odstranění a pokud vznikne nárok na odstoupení od kupní smlouvy, bude vám vystaven dobropis.

S přáním hezkého dne
Michal Stýblo

9.11.2015 15:14, před 9 lety

Dobrý deň pán Stýblo
Ja tento notebook takmer vždy reklamujem z tých istých dôvodov a už ma to naozaj nebaví pretože ja ho potrebujem na prácu a nie na to aby bol každého pol roka na mesiac v servise ako tomu bolo do teraz. Včera taktiež notebook začal zamŕzať a to v ňom mám nainštalovany prehliadač, office a antivirus okrem toho v ňom nie je nič. Notebook sa neprimerane dlho štartuje a kurzor touchpadu si tiež robí čo sa mu zachce a nevyhovárajte sa že to je o jeho nastaveniach takže takto si nepredstavujem že by mal pracovat notebook za 1000 eur 4 dni po reklamacii. Zaďalšie je že mi vypršala zákonná záručná doba, neviem ako u vás v čechách ale u nás sa doba možnosti reklamovania produktu predlžuje o dobu ktorú v reklamácii tento produkt bol.

10.11.2015 12:02, před 9 lety

Jelikož bylo zboží zakoupené před účinností v současnosti platného občanského zákoníku z. č. 89/2012 Sb., tak se právní vztahy založené kupní smlouvou budou řídit zákonem č. 40/1964 Sb., občanský zákoník (dále jen „občanský zákoník“).

Podle § 620 odst. 1 občanského zákoníku je záruční doba při prodeji spotřebního zboží 24 měsíců a začíná běžet od převzetí věci kupujícím. Podle § 627 odst. 1 občanského zákoníku se záruční lhůta prodlužuje o dobu, po kterou spotřebitel nemohl zboží, z důvodu reklamace, používat. Má-li věc vadu, spotřebitel má možnost zboží reklamovat a žádat nápravu.

Jedná-li se o vadu neodstranitelnou, má spotřebitel právo na odstoupení od smlouvy nebo na výměnu věci. Stejná práva má spotřebitel v případě výskytu více vad, nebo když se vada po opravě opakuje dle § 622 odst. 2 občanského zákoníku. O opětovném vyskytnutí vady po opravě mluvíme tehdy, jestliže se na zboží objeví stejná vada, která byla v rámci uznané reklamace již dvakrát opravována. Při třetí reklamaci stejné vady lze tedy vznést nárok na odstoupení. Ale i v tomto případě se jedná o reklamační řízení a prodávající může oprávněnost reklamace posoudit, vyžaduje-li to povaha vady. Charakterem stejné vady se zabýval Nejvyšší soud v usnesení ze dne 29. 8. 2013, sp. zn. 33 Cdo 2979/2012. Dle citovaného rozhodnutí lze o stejné vadě hovořit za situace, kdy se vada projevuje stejně ve vlastnostech věci.

Bylo-li rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitel se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože jeho reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitel právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znalečného). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

10.3.2016 14:25, před 9 lety

Společnost již nevyužila možnosti reagovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz je založena na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít. Případný spor tak může pokračovat pouze v občanskoprávním řízení.

Bude-li spotřebitel potřebovat další konzultaci, může se obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009.