Odpadlý kožený pásek na cvok, který kryje zip kozaček ve vrchní části. Pásek se utrhl přímo v přešité části.
Avion shopping park Ostrava
Řádně jsme kozačky po roce od koupi reklamovali, ale reklamace nebyla uznána (i když se prodavačka sama divila, zamítnuti ji přišlo z centrály z Olomouce). Druhý den jsme přišli znovu (i po konzultaci s Dtestem), aby jsme si promluvili z vedoucí, ale ta nekompromisně reklamaci odmítla.
Kožené kozačky ozn. na účtence X1 057 500, cena 3290 Kč
Při reklamaci jsme požadovali opravu (pokud je možná), případně vrácení peněz.
Kupující může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Přičemž se má dle 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že pokud se vada projeví v průběhu 6 měsíců od převzetí, věc byla vadná již při převzetí. Odpovědnost za vady se nevztahuje na běžné opotřebení a na mechanické poškození. Pokud se vada projeví později a mezi stranami existuje spor o to, zda se jedná o vadu nebo nikoli, může se spotřebitel obrátit na soudního znalce z oboru, který se bude zabývat existencí a povahou vytýkané vady. Současně by se měl vyjádřit k vlastnímu odůvodnění reklamace. Vyjde-li posudek ve prospěch spotřebitele, je nutné se opět obrátit na prodejce (nejlépe formou doporučeného dopisu s dodejkou) s odstoupením od smlouvy z důvodu nevyřízení reklamace včas a řádně, což prokazuje právě přiložený posudek znalce. Cenu posudku lze oprávněně požadovat jako účelně vynaložený náklad spojený s reklamací. Seznam znalců je k dispozici na internetové stránce Ministerstva spravedlnosti ČR www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.