Při zakoupení mobilního telefonu jsem si zakoupil i pojištění Nahodilého poškození věci . Telefon mi vypadl z vnitřní kapsy na asfaltovou vozovku . Z počátku se nic nedělo po měsíci začal černat display . Reklamoval jsem v prodejně kde jsem telefon zakoupil reklamace neuznána jako neoprávněná .
Chtěl jsem uplatnit pojistnou událost u BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a. s. . Kde byl sepsán protokol po telefonu byl tam dotaz zda přišel telefon do kontaktu s vodou má odpověd nepřišel . Nejsem si vědom že by někde zmokl nebo navlh . Z pojištovny přišla odpověď že servis zjistil oxidaci způsobenou kapalinou vně telefonu . Protokol ze servisu nemám . Požádal jsem pojištovnu o protokol ze servisu zatím čekám .
certifikát o pojištění nahodilého poškození č .2156197 , reklamační protokol euronics 1375/11/5/z ,Reklamační protokol BPS mobil sro č . 8215099465 ,výrobek Samsung Galaxy S3 Neo gt-i9301 bílý v.č 359459062049817
Oprava , výměna , navrácení pomněrné ceny výrobku
Pojistitel má povinnost zahájit šetření pojistné události bez zbytečného odkladu po oznámení pojistné události. Toto šetření je skončeno sdělením jeho výsledku osobě, která uplatnila právo na pojistné plnění. V případě zamítnutí práva na pojistné plnění, může spotřebitel požadovat zdůvodnění zamítnutí.
Nesouhlasí-li s důvody zamítnutí, je možné obrátit se se stížností přímo na pojišťovnu. Po dokončení šetření jsou osoby, které podaly stížnost, informovány dopisem. Dále má pojištěná osoba možnost obrátit se se stížností na orgán dohledu nad pojišťovnami - Českou národní banku. Orgán dohledu se bude zabývat důvody zamítnutí práva na pojistné plnění, a pokud shledá, že pojistná událost byla vyhodnocena nesprávně, může se spotřebitel dožadovat pojistného plnění.