Rabator s.r.o.

#8614Nedodání zboží a ani vracení peněz zákaznikovi

7 měsíců 17 dnů 14 hodin

07.12.2015, před 9 lety

Petr Jeřábek

Dobrý den před měsícem jsem si u Berslevu objednal dárky v podobe nahrdelniku,po 14 jsem se dotazal kde mám zboži když platbu měli ihned na učtě,bylo mi odpovězeno že dodavatel zboží nestači dodat a že peníze mi budou co nejrychleji vraceny na učet čekal jsem asi dalšich 10 dni a napsal email ze bych byl rád aby mi penize uz konečně vrátili,bylo mi napsano že to bylo postupono k vyřízení a zatím žadná odpoved a ani penize zpět na učtě,mlčí!!!!

Kód voucheru 2013227 - 6388,Kód voucheru 2013228 - 1719

Vrácení peněz zpět na učet z ktérého přišli

7.12.2015 18:22, před 9 lety

V případě, že prodejce zrušil objednávku (z důvodu aktuální nedostupnosti zboží) uplatní se obecná úprava odstoupení od smlouvy dle § 2001 a následující. Platí, že smlouva se ruší od počátku a strany zrušené smlouvy si mají vrátit, co si navzájem plnily dle pravidel o vydání bezdůvodného obohacení (§ 2993).

Občanský zákoník stanoví, že se tak musí stát bez zbytečného odkladu, ale konkrétní lhůtu neupravuje a ani se jednotně upravit nedá. Jiný čas zabere vrácení peněz převodem z účtu a vrácení zboží jako telefonu poštou. Není-li lhůta stanovena, je nutné podnikatele k vrácení vyzvat a určit mu přiměřenou lhůtu, termín, do kdy má plnění vrátit. Nedodrží-li jej, bude mít spotřebitel vedle práva na vrácení kupní ceny i právo na zákonný úrok z prodlení.

Výzvu s uplatněním práva na vydání neoprávněně získané hodnoty je nutné adresovat a doručit tomu, kdo ji získal a drží. Písemná podoba není povinná, ale pro lepší důkazní pozici ji doporučujeme, nejlépe doporučeně s dodejkou. Výzva v tomto případě sehrává dvojí roli. Jednak plní funkci oznámení, že k obohacení na úkor jiného došlo a dále v souladu se zákonem určí splatnost, tj. okamžik, kdy se může spotřebitel svého nároku domáhat u soudu.

26.1.2016 10:41, před 9 lety

Dobry den.

Je nam lito komplikace, ktere jste registroval po nakupu na nasem portale. Poprosime vas o kontakt na email podpora@rabator.com, kde se budeme snazit vase problemy vyresit k vasi plne spokojenosti. K problemum doslo ve spojeni s technickymi problemy v predvanocnim obdobi pri transformaci naseho slevoveho portalu na agregator slev a diky zmene vlastnika, ktery spolecnost prebiral a kompletne auditoval.

Berslevu.cz

25.2.2016 10:37, před 9 lety

25.2.2016 11:01, před 9 lety

Petr Jeřábek

Dobrý den nikdo mě od te doby nekontaktoval (Berslevu.cz) chtěl bych jen vracení peněz zpět za nedodané zboží,za tyto dva vouchery:Kód voucheru 2013227 - 6388,Kód voucheru 2013228 - 1719 a to na účet 2777627143/0800,nic víc nechci a jsem zklamaný že vůbec tato firma obchoduje - klame dál s pozdravem Jeřábek Petr

25.2.2016 11:14, před 9 lety

Pokud společnost nereaguje na spotřebitelovi výzvy, bude nutné se svého práva domáhat soudní cestou. Jedině soud může uložit obchodníkovi povinnost plnit. Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, která má možnost na vývoj případu reagovat.

24.6.2016 14:16, před 9 lety