Vážení,
obracím se na Vás se stížností na Skylink. Tento poskytovatel satelitní TV svévolně zkrátil můj nárok na Servisní poplatek a na mé další žádosti/reklamace prostě a jednoduše nereaguje. Dne 31.12. 2013 jsem aktivoval zakoupenou kartu společnosti Skylink s jedním z prémiových balíčků.Tím jsem také získal nárok na 24 měsíců zaplaceného Servisního poplatku, dle vlastních pravidel společnosti Skylink.Vzhledem k tomu, že se v listopadu 2015 blížilo období ukončení platnosti tohoto Servisního poplatku, rozhodl jsem se zakoupit programový balíček Mini na 12 měsíců a prodloužit tak i platnost Servisního poplatku (společně s balíčkem Mini dne 28.11.2015) o dalších 12 měsíců.Dle publikovaných informací společnosti Skylink by pak postup měl být následující - cituji. "Servisní poplatek je zahnut v ceně všech Základních a Prémiových balíčků. Máte-li uhrazen Servisní poplatek, můžete si předplatit zároveň libovolný z těchto balíčků. Čerpání již zaplaceného Servisního poplatku bude automaticky pozastaveno a zbývající částka bude využita až po ukončení předplatného zvoleného balíčku." Jaké bylo mé překvapení, když jsem následně zjistil, že původně zaplacený Servisní poplatek do 31.12.2015 nebyl, v rozporu s výše uvedenou informací Skylinku, pozastaven avšak rovnou ukončen. Jinými slovy jsem zcela bezdůvodně přišel o cca 1 měsíc již zaplaceného Servisního poplatku. To považuji za rozpor s platným OZ, č. 89/2012 Sb., díl 4, § 1810-1867 - dovolit podnikateli, aby ze své vůle změnil práva či povinnosti stran.
Prvotní reakce Skylinku na mou reklamaci byla následující - cituji :"při registraci karty číslo 42552244354 jste byl osvobozen od Servisního poplatku na dva roky a proto se Vám splatnost Servisního poplatku neposunula ." Následně Skylink již nereaguje. Děkuji za pomoc v řešení.
Servisní poplatek - Skylink
Nastavit platnost Servisního poplatku do 31.12.2016, jak určují vlastní VOP Skylinku.
Pokud spotřebitel získal nárok na odpuštění servisního poplatku po určitou dobu, měla by společnost svému závazku dostát. Jak uvedl spotřebitel v popisu stížnosti, společnost na svých webových stránkách k servisnímu poplatku mimo jiné uvádí: "Servisní poplatek je zahnut v ceně všech Základních a Prémiových balíčků. Máte-li uhrazen Servisní poplatek, můžete si předplatit zároveň libovolný z těchto balíčků. Čerpání již zaplaceného Servisního poplatku bude automaticky pozastaveno a zbývající částka bude využita až po ukončení předplatného zvoleného balíčku."
Pokud nebyly sjednány mezi spotřebitelem a společností jiné podmínky než výše uvedené, mělo být čerpání servisního poplatku pozastaveno při pořízení některého ze zmíněných balíčků, nikoliv ukončeno.
Pokud tomu tak není, měl by spotřebitel službu reklamovat. Reklamaci může spotřebitel dle Všeobecných obchodních podmínek Skylink pro Českou republiku uplatnit v sídle poskytovatele osobně, faxem, elektronickou poštou nebo doporučeným dopisem, přičemž poskytovatel je povinen na požádání spotřebitele vydat písemné potvrzení o místu, čase, způsobu a předmětu reklamace.
Poskytovatel je povinen reklamaci prošetřit a výsledek písemně oznámit spotřebiteli do třiceti dnů ode dne, kdy byla reklamace platně doručena poskytovateli.
Reklamoval-li spotřebitel službu, kterou poskytuje společnost, ale tato reklamace nebyla společností uznána jako oprávněná nebo uplynula lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel možnost obrátit se na Český telekomunikační úřad a podat návrh na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace. Podání návrhu na zahájení řízení o námitce proti vyřízení reklamace je nutné učinit nejpozději do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace, jinak právo uplatnit námitku zanikne.