Dne pátého prosince , na svůj svátek Jitky jsem navštívila Olympii Vsisko u Olomouce. Po nákupu jsem sledovala program na podiu ve stoje se zaujetím -mluvila Chantal Poulain a po chvíli sledování programu mne pozoroval nevraživým pohledem muž s červenou kravatou, odešel a vzápětí se na mne přišli vrhnout dva muži s červenými kravatami, měli na rukou gumové rukavice, aby se ¨
asi neušpinili o dobytek, neboť mne vlekli -jako dobytek z obchodního centra ven a tak se ptám, zda-li lze beztrestně takto zacházet se zákazníkem, zda-li mají právo na mne sahat, dotýkat se mně, poškrábali mně a uráželi mne, že prý nejsem solventní,měla jsem však peněz dost. Mnou přivolaná policie mne odvezla pryč a bylo mi řečeno, že mám chodit nakupovat radši jinam. S takovýmto řešením nejsem spokojena, mám si tohleto nachat líbit??? Jsem rozhořčena do krajnosti , co si tito novodobí miliardáři dovolují, vždyt provozují obchodní činnost a obchody jsou přeci veřejným zařízením. Co tedy s uvedeným dělat, raĎte prosím - či berte uvedené jako moji stižnost na provozovatele tohoto obch. centra. S pozdravem Březinová Jitka
Omezování osobní svobody
Pokütu pořádnou.
Osobnost člověka požívá právní ochrany. Ochrany požívají zejména život a důstojnost člověka, jeho zdraví a právo žít v příznivém životním prostředí, jeho vážnost, čest, soukromí a jeho projevy osobní povahy. Člověk, jehož osobnost byla dotčena, má právo domáhat se toho, aby bylo od neoprávněného zásahu upuštěno nebo aby byl odstraněn jeho následek. Dále má právo na odčinění újmy dle rozsahu následků.
Ostraha nemá právo zasahovat do soukromí spotřebitele, pokud k tomu nedá souhlas. Ostraha může omezit osobní svobodu pouze v případě, kdy je osoba přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté. Je však povinna tuto osobu předat ihned policejnímu orgánu.
Spotřebitelka se může s podnětem obrátit přímo na vedení společnosti, které by mělo mít zájem na slušném a adekvátním jednání svých zaměstnanců. Může nastat i situace, že se nejedná přímo o zaměstnance uvedené společnosti, ale o zaměstnance společnosti, která byla společností najata k zajištění určitých činností.