elem6 s.r.o.

#8803Odstoupení od smlouvy

25 dnů 16 hodin

16.12.2015, před 9 lety

Kateřina Korbašová

Dnes jsem obdržela, místo kamery, vodotěsný obal na kameru, když jsem do obchodu volala, bylo mi řečeno, že nejsem první a že za to může Heureka,volala jsem tedy tam a bylo mi sděleno, že jsem sice kameru objednávala na Heurece, ale během objednávky se to přehodilo přímo na obchod,takže Heureka se za ten klam omlouvá,ale nemůžou za to. Telefon v obchodě nikdo nezvedá, ani na jednom čísle. Odstupuji od smlouvy do 14dnů a odesílám zpět.

Místo kamery pouze obal

Vrácení peněz, při nejhorším výměna za jiné zboží.

17.12.2015 12:08, před 9 lety

Pokud se spotřebitel rozhodne využít svého práva daného § 1829 občanského zákoníku pro smlouvy uzavřené distančním způsobem, tedy za použití prostředků komunikace na dálku (do této kategorie spadá rovněž veřejná komunikační síť jako je internet, popřípadě i elektronická pošta), může odstoupit od uzavřené kupní smlouvy ve lhůtě 14 dnů ode dne převzetí zboží. Toto ustanovení na ochranu spotřebitele je v právní úpravě zakotveno z důvodu, že si kupující nemůže zboží vyzkoušet ani reálně prohlédnout před uzavřením smlouvy, tak jako při nákupu v tzv. kamenné prodejně. Spotřebitel pak může využít tohoto práva, aniž by musel své rozhodnutí jakkoliv prodávajícímu zdůvodňovat.

Neodpovídá-li zboží zakoupené distančním způsobem představám spotřebitele, má tedy možnost odstoupit od smlouvy bez udání důvodu ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží. Spotřebitel musí být o tomto svém právu řádně poučen v souladu s § 1820 odst. 1 písm. f) občanského zákoníku. Není-li tomu tak, má možnost od smlouvy odstoupit do jednoho roku a čtrnácti dní od převzetí zboží. Prodávající má také ze zákona povinnost informovat spotřebitele, že v případě odstoupení od smlouvy ponese náklady spojené s navrácením zboží spotřebitel. Pokud tak prodávající neučiní, musí uhradit tyto náklady spotřebiteli.

Odstoupení od smlouvy je vhodné z důvodu prokazatelnosti pro případ soudního sporu zaslat doporučeně (nejlépe s dodejkou + ponechat si kopii odstoupení).

Nereaguje-li prodávající na emailovou korespondenci ani nezvedá telefon, je vhodné zvolit komunikaci písemnou prokazatelnou formou (doručeně, nejlépe s dodejkou), a to na aktuální adresu uvedenou ve veřejném rejstříku. Při využití služeb poštovního provozovatele se má zásilka za doručenou třetí den ode dne odeslání (§ 573 občanského zákoníku domněnka doby dojití). Zmaří-li vědomě druhá strana (odstoupení od smlouvy, předžalobní výzvy) dojití, platí, že řádně došlo (§ 570 občanského zákoníku) a bude vůči prodejci takové právní jednání účinné.

17.12.2015 13:14, před 9 lety

výše popsaná zkutečnost nás velice mrzí a omlouváme se za ní, ale opravdu se v tuto chvíli jednalo o chybu Heuréky. Vše můžeme doložit i přiloženou emailovou komunikací, kterou jsme s Heurékou vedli při upozornění na tuto chybu. Pouzdro určitě zašlete zpět k nám na adresu MagiCam HD SOLUTIONS s.r.o., Papírenská 1, Praha 6 160 00 a budou Vám vráceny peníze. Pokud budete chtít objednat jakýkoli jiný produkt, můžete tak učinit na jakémkoli našem eshopu. Zde se chyba určitě nestane.

Pro více informací o našich produktech či o dalším postupu můžete kontaktovat naší technickou podporu na adrese podpora@magicam.cz

Ještě jednou se omlouváme za způsobené potíže.

MagiCam HD SOLUTIONS

18.12.2015 18:52, před 9 lety

Kateřina Korbašová

Dobrý den, dříve, než jste se vyjádřili, jsem postupovala podle Vašich pokynů

( Pro účely uplatnění práva na odstoupení od kupní smlouvy musíte o svém rozhodnutí odstoupit od této smlouvy informovat formou jednoznačného prohlášení MagiCam HD SOLUTIONS, s.r.o., Braškovská 15/308, 161 00 Praha 6 či na adresu elektronické pošty reklamace@magicam.cz . Můžete použít přiložený vzorový formulář pro odstoupení od smlouvy )

a odeslala formulář,podklady i obal na adresu Braškovská 15/308, 161 00 Praha 6. Nyní čekám na platbu.... K

19.12.2015 16:53, před 9 lety

celou záležitost vyřídíme co nejrychleji.

21.12.2015 22:29, před 9 lety

Kateřina Korbašová

Dekuji dTestu za pomoc, snad firma pošle peníze a já koupím jiný dárek. Děkuji K

22.12.2015 17:37, před 9 lety

celou záležitost nyní řeší naše účetní oddělení. Peníze budou zaslány co nejdříve. Tímto bereme stížnost zde jako uzavřenou.

Přejeme příjemné prožití vánočních svátků

29.12.2015 15:20, před 9 lety

Kateřina Korbašová

Dobrý den, stále peníze nemám,takže za uzavřené nepovažuji.

11.1.2016 11:01, před 9 lety

peníze byly proplaceny již minulý týden. Doufám, že Vám v pořádku dorazily a můžeme brát celou záležitost jako uzavřenou.

11.1.2016 12:15, před 9 lety

Kateřina Korbašová

Komentář: Peníze už mám, děkuji D-testu za pomoc.