Dne 13.12.2015 jsem si objednal pro dcerku tablet
SENCOR Element 7D003 4GB zboží jsem obdržel dnes 17.12.2015 ale bohužel jiné!
SENCOR ELEMENT 7 V3 tak volám na info linku a bylo mě řečeno že se to může stát a že není na skladě a že mně dají vědět! Já to ale potřebuji do Vánoc fakt jsem dost nas.... co Vám budu povídat nikdy už nebudu v Datartu nic kupovat! s pozdravem Vála Václav
již jsem to uvedl zhora
Rychlá náhrada špatného zboží za správné! a kompenzace za rozčílení s omluvou by byla fajn. Rad bych to dcerce dal k Vánocům!A už jen když budu muset jet na do Datartu tak mě autobus příjde na 42 Kč!
jsem samoživitel a fakt nemám peněz nazbyt tak jsem dost naštvanej a zklamaný...
Při nedodržené jakosti zboží při převzetí, ať už tím, že věc nemá dohodnuté či obvyklé vlastnosti, jakost, množství, nebo nevyhovuje právním předpisům na bezpečnost atd., uplatněné do 6 měsíců od převzetí zboží se spotřebitel nachází ve výhodném postavení, neboť ze zákona platí, že věc namítaným nedostatkem trpěla již v okamžiku převzetí. Prodejce by musel prokázat opak. K prokázání opaku ale nestačí pouhé obecné tvrzení např. o nedodržení zásad zacházení s věcí, ale ideálně prokázání opaku znaleckým posudkem.
Spotřebitel má právo na dodání nové věci, příp. jen její součásti, není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné. Pokud není možné věc či její část vyměnit, může odstoupit od smlouvy. Jiná je situace, pokud lze vadu bez zbytečného odkladu odstranit opravou a požadavek na novou věc by byl nepřiměřený (např. zapošít malou dírku ve švu), pak má spotřebitel právo na opravu. Právo na slevu náleží spotřebiteli vždy, pokud neuplatnil jiné právo.
Reklamaci pro nesplněnou jakost při převzetí je prodejce stejně jako „obyčejnou“ reklamaci povinen vyřídit nejpozději do 30 dnů, po jejich marném uplynutí je spotřebitel oprávněn od kupní smlouvy odstoupit. Nesplnění jakosti zboží při převzetí lze využít i po uplynutí 6 měsíců po převzetí věci, zde by však bylo nutné dokazovat, že daná vada existovala již v době převzetí.
Spotřebitel může rovněž od smlouvy uzavřené na dálku do 14 dnů odstoupit. Odstoupil-li spotřebitel od kupní smlouvy, společnost je povinná vrátit mu zaplacené peněžní prostředky včetně nákladů na dodání nejpozději do 14 dnů od odstoupení, případně od vrácení zboží, které je spotřebitel povinen vrátit do 14 dnů od odstoupení.