Jadako s.r.o.

#8925Společnost nekomunikuje

22.12.2015, před 9 lety

Antonín Vokál

Dne 4.12.jsem se snažil zakoupit 1x flasch disk USB 32Gb za celkovou částku voucheru 338.Kč.Při převodu částky jsem,ale opoměl napsat variabilní symbol.Což jsem chtěl napravit telefonem na info, kde mě nějaký zástupce s.r.o.odkázal na druhý den, že mám volat ok.11.00 paní učetní.Nejenom,že jsem se ani nedovolal několikrát denně celé týdny,a ani reakce na sms,emaily a pod.Také jsem je několikráte vyzval ke kontaktu či vrácení peněz,opět bez reakce.Podotýkám,že jsem se choval slušně vědom si své chyby.Odeslal jsem této společnosti všechny udaje, aby mě mohli jak kontaktovat,popřípadě sladit udaje.Telefonáty vymačkávají poř.je vůbec neberou.A nejsem si jist jestli se dá s takovými lidmi vůbec komunikovat!A ZUSTÁVÁ OTÁZKA jestli kolikátý spokojený zákazník už budu.

Zakoupen 4.12.2015 voucher na 1X usb flasch disk 32Gb za 338.Kč Zaplaceno převodem.

Vrácení peněz.poř.harmonizování udajů a nebo zaslání zboží.Všechny udaje mají už několik dní k dispozici.Dokonce několikrát!Rovněž mohu prohlásit,že jsem se ještě nikdy nesetkal s tak špatným přístupem!Posílám další udaje:číslo učtu:2700802441,kod b.2010 variabilní symbol:15906934.Mohu též zaslat kopii výpisu platby z internetu bank.české spořitelny.

3.1.2016 07:33, před 9 lety

Pokud spotřebitel následně zaslal všechny potřebné údaje pro identifikaci platby za zboží, má prodávající povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Nebyla-li doba dodání sjednána, může spotřebitel požadovat dodání zboží ihned. Prodávající je poté povinen splnit bez zbytečného odkladu. Jestliže zboží nedodá, upozorní spotřebitel prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).

Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a na vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.

Nereaguje-li prodávající na elektronickou komunikaci, je vhodné zaslat výzvu k plnění a případně i odstoupení od smlouvy písemně, nejlépe doporučeně s dodejkou (doporučujeme ponechat si kopii výzvy a odstoupení) a to z důvodu prokazatelnosti v případě soudního sporu.

Dozor nad ochranou spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce, je tedy možné obrátit se s podnětem k tomuto úřadu. Více informací o podání podnětu je možné vyhledat prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

21.3.2016 17:27, před 9 lety