Pri garanci našeho vozu v autorizovaném servisu ,který je součástí prodejního salonu Autoprofi jsme v zakázce požadovali serízení systému LPG,který nám byl touto firmou namontován.Pri prevzetí vozu po opravé ,která mj.stála 18681kč nám servis vyménil udajné opotrebované zdvihátka ventilu, o čemž pri sepisování garance nepadla žádná zmínka-navýšení ceny o 12500kč-po zjištení se na tento méla záruka vztahovat dle dodavatele celého systému Autogas Strakonice.Po takto drahé g.p.jsme doufali.že vuz bude ok a nastavení dle výrobce,leč opak je pravdou.Otáčky volnobéhu stále kolísají,a pri studeném motoru je cítit škubání.O objemu nádrže 50 nebo 53 litru se dohadujeme od počátku.Natankujeme pouze 35-37 litru,toto servis resil zprvu výmenou plnícího ventilu a podruhé podpenováním plynové nádrže v kufru vozu,což problém ani v jednom prípade nevyrešilo.Proč koncern svétového jména jakým Mitsubishi je,nabízí levný a spolehlivý provoz na LPG, když očividné tento typ motoru nevyhovuje.
Mitsubishi ASX 1.6 MIVEC LPG VIN JMBXNGA1WEZ001782
Po ohoté a reakcích Autoprofi jsme znechuceni a kdyby pri koupi vozu nás upozornili, že po ujetí cca 36000km budeme dávat nová zdvihátka za 12500kč,tak do LPG nikdy nepujdeme.Poradte nám prosím co se dá v našem prípadé delat.
Zjistí-li spotřebitelka, že provedení opravy (na základě smlouvy o dílo) nebylo řádné, má možnost opravu u obchodníka reklamovat. Právo z vadného plnění je možné u zhotovitele uplatnit nejpozději do dvou let od dokončení opravy a předání věci. Spotřebitelka má však povinnost oznámit vytýkané vady neprodleně poté, kdy se o nich dozví. Neučiní-li tak, soud spotřebitelce právo z vadného plnění nepřizná. Proto je vhodné s reklamací neotálet. Vzor pro reklamaci opravy je možné vyhledat na následující webové adrese www.dtest.cz/clanek-3278/reklamace-opravy-a-upravy-veci.
Pokud spotřebitelka uplatní reklamaci, je zhotovitel díla povinen vydat jí potvrzení o tom, kdy ji uplatnila, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitelka požaduje. O reklamaci musí být rozhodnuto ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává přiměřená doba potřebná k posouzení vady. Reklamace musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do třiceti dnů ode dne uplatnění reklamace. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitelka má možnost od smlouvy odstoupit.