RegioJet a.s.

3 měsíce 16 dnů 3 hodiny

04.01.2016, před 9 lety

Jaroslav Ševčík

Dobrý den.
Včera 3.ledna 2016 jsem cestoval spojem RJ 1018 v oddělení BUSINESS vůz 8 sedadlo 11, z Havířova do Prahy. Už při nástupu jsem informoval stevardku (po sléze opakovaně), že je nefunkční topení (bylo -13°C). Bylo mi sděleno, že začne topit až se rozjedeme. Bohužel se tak nestalo a topení se rozjelo až po dvou hodinách a to bohužel jen na cca 15-20 minut, potom zase přestalo a topit začalo až v Pardubicích. Požadoval jsem po hlavní stevardce Eva Schoupalová os. číslo 10396 potvrzení o mé opakované stížnosti ale bylo mi sděleno, že po telefonátu se svým nadřízeným, který jí zakázal cokoliv vydat, mi nemůže nic napsat. Dle smluvních a přepravních podmínek mám v tomto případě,jako klient nárok na kompenzaci.

spoj RJ 1018, BUSINESS vůz 8 sedadlo 11

Prosím o kompenzaci dle smluvních a přepravních podmínek.
Společnost se ve svých platných podmínkách zavazuje ke kompenzaci jízdného při nefunkční klimatizaci následujícím způsobem: V případě nedodržení teplotní pohody vzniká cestujícím nárok na kompenzaci, pokud je nebude možné přesunout do jiného vozu s funkčním to
- Tarif Standard : kompenzace ve výši 50% zaplacené ceny jízdenky
- Tarif Relax a Business : kompenzace ve výši 100% zaplacené ceny jízdenky.

5.1.2016 08:19, před 9 lety

Spotřebiteli v daném případě doporučujeme podat přepravní společnosti písemnou prokazatelnou stížnost na kvalitu poskytovaných služeb v souladu s čl. X smluvních přepravních podmínek společnosti a požadovat zjednání nápravy:

Reklamace a stížnosti z přepravy cestujících a zavazadel se podávají:
písemně na adresu sídla dopravce: RegioJet, a.s., nám.Svobody 17, 602 00 Brno
faxem na číslo: +420 539 000 910
e-mailem: reditel@regiojet.cz

Podle přepravních podmínek společnosti Regiojet, a.s., v případě nefunkčního topení/klimatizace vzniká cestujícím nárok na kompenzaci, pokud je nebude možné přesunout do jiného vozu s funkčním topením/klimatizací a budou nuceni cestovat ve voze s nefunkčním topením/klimatizací.
- Tarif Standard : kompenzace ve výši 50% zaplacené ceny jízdenky.
- Tarif Relax a Business : kompenzace ve výši 100% zaplacené ceny jízdenky.

Postup pro uplatnění nároku se řídí dle druhu jízdenky:
1. Kreditové a otevřené jízdenky: hodnota kompenzace je držiteli kreditové/otevřené
automaticky jízdenky připsána na peněžní kredit do 5 pracovních dnů.
2. Jízdenky na pevné datum: hodnota kompenzace je cestujícímu vyplacena na kterékoliv pobočce RegioJet/STUDENT AGENCY do 5 pracovních dnů.
3. Přiznanou kompenzaci musí cestující uplatnit nejpozději 12 měsíců od jejího přiznání a vyzvednout si ji v hotovosti na kterékoliv pobočce RegioJet/STUDENT AGENCY.

Jestliže spotřebitel reklamuje kvalitu poskytované služby, je mu poskytovatel služby povinen i bez výslovné žádosti vydat písemné potvrzení o tom, kdy toto právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace požaduje.

Dle výkladového ustanovení § 2 odst. 1 písm. b) zákona o ochraně spotřebitele se rozumí prodávajícím podnikatel, který spotřebiteli prodává výrobky nebo poskytuje služby.

Za porušení těchto povinností stanovených v § 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele může Česká obchodní inspekce poskytovateli služby udělit ve správním řízení pokutu. Spotřebiteli doporučujeme vždy trvat na vystavení výše uvedených dokladů, je třeba rovněž věnovat pozornost tomu, co je v nich uvedeno, i tomu, zda zde uvedené údaje odpovídají skutečnosti. Povinnost vydat spotřebiteli doklad o jeho reklamaci je v zákoně o ochraně spotřebitele zakotvena mimo jiné proto, aby mohl zákazník v případě soudního či jiného sporu snadno prokázat všechny podstatné právní skutečnosti, například proč reklamoval, jak dlouho byla reklamace vyřizována. Těmito listinami je tak velice usnadněna jeho důkazní situace.

20.4.2016 13:48, před 9 lety