Zakoupil jsem v prodejně Lidl v Horních Počernicích na Praze 9 v rámci nákupu přípravek Domestos.
Zboží jsem koupil a uložil do vozu, aniž bych si všiml nějakého poškození.
Při vykládce z vozu jsem měl v jedné ruce tašku s potravinami a do druhé ruky jsem vzal Domestos. (běžně nosím chemii zvlášť, aby nepřišla do kontaktu s potravinami )
Ušel jsem asi 10kroků, když jsem si všiml, že po mě teče obsah Domestosu.
Oblečení jsem ihned sundal a okamžitě propláchl vodou a následně vypral v pračce, přestože přípravek působil na oblečení měně než 5minut došlo k jeho poškození – je na vyhození.
Později když jsem začal zkoumat lahev od přípravku Domestos zjistil jsem, že je proříznutý.
Z oddělení reklamací jsem dostal odpověď ve stylu, že jsem si vše vymyslel a že mi můj nárok nemůžou uznat, že jsem ho hned nehlásil, přestože jsem řešil přes info linku ještě týž den.
Proříznutý přípravek Domestos ( poškozený obal )
Náhrada vzniklé škody 2650Kč
Obchodník odpovídá za škodu, která vznikla v souvislosti s jeho provozní činností. Škoda musí být způsobena vlastní provozní činností, věcí při ní použitou nebo vlivem činnosti na okolí. Pokud tedy spotřebitel prokáže, že mu vznikla újma a tato újma byla zapříčiněna například nevhodným skladováním zboží v provozovně obchodníka, může se domáhat náhrady škody.
Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to možné nebo požádá-li o to poškozený, hradí se v penězích. Při určení výše škody na věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení nebo nahrazení funkce věci účelně vynaložit.