JETSILE CAPITAL s.r.o.

k vánocům když jsem o chtěl použít na běžel asi 5 minut a dost.Fakturu mám
od Jetsile capital s.r.oBrno 2 Botaniká 606/24 a tam mi doporučily aby jsem
zboží odeslal do Internetového obchodu,přízová 1 Brno tak jsem tam zboží
odeslal 27.12.2 2015 a do dneška nevím jestli jim vůbec došlo a jestli mi
zboží vymění a nebo co se bude dít dál.Poslal jsem zároven dopis a kopii
faktůry.Jejich internetová adresa nikde není a ani jejich telefon.Nakupuji
hodně na internetu ale toto se mi ještě nestalo.

Jedná se o eletrický smeták Swivel Sweeper G 6

Zaslání nového zboží a nebo vracení peněz,zboží stálo 449 kč + pojištění 15 kč

12.1.2016 12:03, před 9 lety

Společnost ve svých obchodních podmínkách uvádí, že reklamaci je možné uplatnit zasláním výrobku přímo prodávajícímu na adresu JETSILE Capital s.r.o., Přízova 1, 602 00 Brno (obzvláště byla-li tato adresa přímo sdělena prodejcem zboží pro účely uplatňování reklamací). Pokud zásilka s reklamací byla převzata (informaci o převzetí lze zjistit na stránkách přepravce, pokud byla odeslána alespoň doporučeně), a dosud společnost nijak nereagovala, měl by se spotřebitel nejprve kontaktovat prodávajícího a informovat se u něj, z jakého důvodu se tak stalo.

Nereaguje-li prodávající na spotřebitelovi dotazy ohledně uplatnění reklamace, je možné od smlouvy odstoupit, neboť právo z vady výrobku nemohlo být uplatněno a byla tím tak podstatně porušeny právo a povinnosti z kupní smlouvy.

Prodávající je podle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele povinen reklamaci včetně odstranění vady vyřídit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne jejího uplatnění, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. 30 ti denní lhůta se vztahuje též na povinnost prodejce informovat kupujícího o vyřízení reklamace. Spotřebitel může v takovém případě od smlouvy odstoupit, případně setrvat na uplatněném nároku.

Pokud podnikatel prokazatelně nevyřídil uplatněnou reklamaci v zákonem stanovené lhůtě 30 dnů ode dne uplatnění, porušil svým jednáním zákon o ochraně spotřebitele. Spotřebitel může v takovém případě podat podnět příslušnému dozorovému orgánu České obchodní inspekci, která je oprávněna za zjištěný správní delikt uložit podnikateli pokutu.

Prodávající má povinnost přijmout reklamaci (ať už osobně nebo prostřednictvím určeného servisu). Pokud tak neučiní, může mu být uložena Českou obchodní inspekcí pokuta za správní delikt a to až do výše 3 000 000,- Kč. Je-li spotřebitel přesvědčený, že prodávající porušil své zákonné povinnosti, může podat podnět České obchodní inspekci.

28.3.2016 18:51, před 9 lety