Jde o trvanlivé mléko polotučné doporučená spotřeba 14.3.2016 s uzávěrem na horní ploše /pevná část uzávěru je bílá, otočná část uzávěru je modrá, přichycená k pevné části třemi spoji/. Uvnitř je otvor uzavřený kovovou folií, která se při otevírání odřízne otáčením modrého uzávěru, někdy částečně /kolečko kovové folie visí dolů do mléka, jindy se odřízne zcela a kolečko spadne do mléka/. Je nebezpečí, že při úplném odříznutí spotřebitel zkonzumuje s mlékem i kolečko kovové folie.
Stáhnout z prodeje.
Výrobky musí splňovat určité předepsané normy a pokud je splňují, tak mohou být uvedeny na trh. V České republice vyhodnocuje nebezpečnost výrobků Česká obchodní inspekce, v případě potravinářských výrobků je Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Spotřebitel by měl nejprve na nedostatek upozornit prodejce. V případě, že spotřebitel nechce nebo nemůže sjednat nápravu přímo u prodejce, může se obrátit se stížností k příslušnému inspektorátu SZPI, podle krajské příslušnosti, a to buď osobně, písemně nebo telefonicky. Pokud spotřebitel uvede svou adresu, bude do 30 dnů seznámen s výsledkem kontroly.
Vážená zákaznice,
děkujeme za Váš podnět.
Rádi bychom ho s Vámi dořešili k Vaší spokojenosti. Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na service@kaufland.cz.
Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika v.o.s.
Komentář: Poslala jsem omluvu Kauflandu, mýlila jsem se. K. Šimková