V říjnu oprava mobilního telefonu HTC ONE 8. Rozbitý display(na funkčnost displaye neměl náraz vliv), oprava na počkání za příplatek. Celková cena opravy 4500,-
Telefon vrácen tentýž den cca 2h, ale display nebyl z pravé strany vůbec přilepen, tudíž nefunguje jak má. Od opravy se telefon přehřívá a baterie snížila svou výdrž asi o 40%, začal chrastit reproduktor a display se neustále vypíná, bliká. Dokonce mi nebyla vrácena ani paměťová karta, kterou jsem v telefonu zanechala (protokol o převzetí telefonu jsem nedostala)
Hned po dvou dnech jsem servis kontaktovala telefonicky a žádala o nápravu. Kontaktovala jsem i písemně po emailu, ale odpovědi jsem se nedočkala. Telefon mi již servis nezvedá a uznají mi udajně pouze výměnu displaye, nikoliv reproduktor, ani výdrž baterie.
Dnes jsem navštívila servis již po šesté se stejnou odpovědí, nemáme zde servisního technika, náhradní telefon Vám nepůjčíme a nechte ho zde min na měsíc. Vaši kartu nemůžeme najít.
Ráda bych ještě podotkla, že moje práce závisí na mém telefonu a jelikož firma nabízela možnost zapůjčení náhradního telefonu, volila jsem tuto firmu.
číslo zakázky 8157 dne 7.10.2015
Náprava!! a slušné jednání!!
Zjistí-li spotřebitelka, že provedení opravy (na základě smlouvy o dílo) nebylo řádné, má možnost opravu u obchodníka reklamovat. Právo z vadného plnění je možné u zhotovitele uplatnit nejpozději do dvou let od dokončení opravy a předání věci. Spotřebitelka má však povinnost oznámit vytýkané vady neprodleně poté, kdy se o nich dozví. Neučiní-li tak, soud spotřebitelce právo z vadného plnění nepřizná. Proto je vhodné s reklamací neotálet. Vzor pro reklamaci opravy je možné vyhledat na následující webové adrese www.dtest.cz/clanek-3278/reklamace-opravy-a-upravy-veci.
Pokud spotřebitelka uplatní reklamaci, je zhotovitel díla povinen vydat jí potvrzení o tom, kdy ji uplatnila, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitelka požaduje. V provozovně musí být po celou provozní dobu přítomen pracovník pověřený vyřizováním reklamací. O reklamaci musí být rozhodnuto ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává přiměřená doba potřebná k posouzení vady. Reklamace musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do třiceti dnů ode dne uplatnění reklamace. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitelka má možnost od smlouvy odstoupit.
Pokud společnost nepřijme reklamaci, dopouští se správního deliktu, za který ji může být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.
Převzal-li obchodník věc k opravě, ručí za škodu způsobenou na věci během opravy dle § 2944 občanského zákoníku. Ze zákona tedy odpovídá za poškození, ztrátu nebo zničení věci, pokud ji převezme za účelem splnění své povinnosti ze smlouvy. Není rozhodné, jak ke škodě došlo, jestli někdo porušil povinnost nebo ne, zda se tak stalo při vlastním plnění závazku nebo při skladování věci. Prodávající by se této odpovědnosti zbavil jedině v případě, jestliže by prokázal, že by ke škodě došlo i jinak.
Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to možné nebo požádá-li o to poškozený, hradí se v penězích. Při určení výše škody na věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení nebo nahrazení funkce věci účelně vynaložit. Žádost o náhradu škody doporučujeme zaslat společnosti písemně z důvodu průkaznosti v případě soudního sporu.