15.11.2015 jsem odesílala MMS zprávu z mobil.telefonu,která nebyla odeslána-na displeji se objevilo "zpráva odmítnuta".Zkusila jsem odeslání opakovaně,pak jsem volala na zákaznickou linku,kde mi bylo sdělěno,že je vše v pořádku.Nebylo,tak jsem navštívila centrum ČEZu,kde pracovnice odesílání cca 5x zkusila-výsledek byl stejný.Poradila mi,abych telefonicky požádala o zjištění závady.Následovalo několik eml a telefonátů operátorů,vždy jiný pracovník,kdy jsem měla pocit,že si ze mne dělají legraci-dotazy odkud přesně zprávu posílám,jestli denně mobil vypínám,jestli funguje posílání po republice i mimo a v kdy jsem přesně zprávy odesílala.Před cca rokem jsem ještě na SIM kartu O2 zprávy odesílala bez problému a zažila jsem vyřízení podobné reklamace u 02 se svou sestrou-do 5 minut byla reklamace i náprava vyřízena.Proto jsem uvítala,když mi pracovnice ČEZu oznámila,že požádají Telefoniku 02 o zjištění závady,ať sdělím,na jaké číslo jsem zprávu posílala(to správce sítě přeece vidí),ale číslo jsem řekla.Žádala jsem ČEZ o přeposlání vyjádření Telefoniky-žádná odezva,jen mi veškeré zkoušky odesílání(tedy i jejich pracovnice)byly vyúčtovány.Žádala jsem o opravu faktury,ale bylo sděleno,že MMS centrum se snažilo zprávy odeslat,tak je musím zaplatit.Jde o 86.-Kč,jsem důchodkyně a šetřím každou korunu a za svůj život jsem se nezažila,abych platila za něco,co se neuskutečnilo! s pozdravem Alena Váňová
Zprávu jsem posílala ze stejného čísla i na stejné číslo jako před rokem se SIM kartou Telefoniky 02.
Zjistit závadu a opravit vyůčtování faktur ze dne 24.11. a 21.12.2015
Nesouhlasí-li spotřebitelka s vyúčtováním služeb, měla by uplatnit reklamaci. Reklamaci na vyúčtování ceny je spotřebitelka oprávněna uplatnit bez zbytečného odkladu, nejpozději do 2 měsíců ode dne dodání vyúčtování ceny za poskytnutou službu. Podání reklamace nemá odkladný účinek vůči povinnosti uhradit vyúčtovanou cenu, spotřebitelka by tedy měla i přes podanou reklamaci zaplatit spornou částku a až následně se domáhat jejího vrácení. Pokud ale spotřebitelka požádá Český telekomunikační úřad o odklad této povinnosti, může úřad v odůvodněných případech rozhodnout, že podání reklamace má odkladný účinek.
Dle všeobecných podmínek pro poskytování služeb elektronických komunikací společností ČEZ PRODEJ, s.r.o. může spotřebitelka mimo jiné uplatnit reklamaci ústně na kontaktních místech společnosti. Se spotřebitelkou bude v takovém případě sepsán reklamační protokol, který bude sloužit i jako potvrzení o přijetí reklamace.
V případě, že společnost reklamaci zamítne nebo uplyne lhůta pro její vyřízení, může se spotřebitelka do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace (nebo uplynutí lhůty pro její vyřízení) obrátit na Český telekomunikační úřad s námitkou proti vyřízení reklamace (vzorový formulář je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3295/namitka-k-ceskemu-telekomunikacnimu-uradu-proti-vyrizeni-reklamace-sluzby-elektronickych-komunikaci). Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda společnost postupovala správně, či ne.
Společnost ČEZ Prodej, s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.
Dle obecného vyjádření společnosti mají zákazníci právo řešit svoje reklamace a stížnosti přímým uplatněním na svého dodavatele, a dále mohou využít Ombudsmana ČEZ společnosti ČEZ, a.s.
V případě potřeby další konzultace se stěžovatel může obrátit i na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.