OKAY Holding a.s. (OKAY s.r.o.; JENA - nábytek, s.r.o.)

#9427Reklamace televizoru

25.01.2016, před 9 lety

ladislav vojtech

dobrý den 18.12.2015 jsem v Okay Nachod koupil TV. ktera bohužel nefungovala tak jsem ji reklamoval oni ji poslali do servisu cirka po 25 dnech me vyzvali že TV je na prodejne po servisu v pořadku. doma satelitni technik pri zapojeni zjistil že do TV nejde signal a že teda není funkcní.Odvezl jsem ji zpet na prodejnu a žadal dle zakona o výmenu za jiny kus což bylo zamitnuto s tím že ji opet poslou do servisu.Shrnuto": 18.12.2015 jsem koupil TV.a dodneška to je 25.1.2016 jsem se na ni nepodíval a jeste dalsích 20 dní asi
nepodívam. Mužete mi pomoci.

Tv chanhong led55d3000isx

dle meho a dle obchodniho zakona mohu požadovat pokud se zavada zjistila behem 6 mesíců na výmenu televizoru.behem 6 mesícu se zakon diva na zavadu tak že byla již pri prodeji..

26.1.2016 12:30, před 9 lety

Pokud bylo zboží reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, má se za to, že věc byla vadná už při koupi. V případě soudního sporu by tak musel prodávající prokázat, že věc v době převzetí vadná nebyla. Toto přenesení důkazního břemene na prodávajícího však nezakládá spotřebiteli právo na výměnu vadného zboží za nové. Má-li věc vady, může spotřebitel požadovat po prodávajícím nejprve nápravu v podobě opravy věci. Teprve tehdy, kdy není možné provést nápravu opravou věci, má spotřebitel možnost požadovat dodání nové věci a není-li ani to možné, může odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel požadovat přiměřenou slevu.

Prodávající má povinnost vyřídit reklamaci řádně a včas. Pokud tak neučiní, jedná se o podstatné porušení smlouvy a spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit. Třiceti denní lhůta na vyřízení reklamace včetně opravy věci počíná běžet ode dne následujícího po dni, kdy byla uplatněna reklamace. Končí-li lhůta o víkendu či ve svátek, prodlužuje se na nejbližší pracovní den.

Byla-li reklamace uznána jako oprávněná, musí prodávající vadu odstranit. Pokud tak prodávající neučiní, nevyřídil reklamaci řádně. Pokud vada nebyla během reklamace odstraněna, jedná se o podstatné porušení smlouvy, a jak již bylo výše zmíněno, spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit. Tento nárok je nutné uplatnit u prodávajícího. Další informace k tomuto tématu a vzorový formulář pro odstoupení od smlouvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3281/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-pro-marne-uplynuti-lhuty-k-vyrizeni-reklamace.

24.3.2016 17:02, před 9 lety

Vážený pane Vojtechu,

reaguji tímto na Váš podnět týkající se reklamace televizoru na prodejně OKAY Náchod.

Velice mne mrzí nepříjemnosti, které doprovázely uvedené reklamační řízení. Dle mých aktuálních informací byla již situace ze strany naší společnosti vyřešena, a to výměnou za novou televizi. Tu jste převzal dne 30. 1. 2016.

Pevně věřím, že s uvedeným řešením jste spokojen a nová televize Vám bude dlouho a dobře sloužit. Budeme rádi, pokud svůj názor vyjádříte prostřednictvím hodnocení na tomto webu.

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Lucie Rosypalová
vedoucí oddělení komunikace
Okay.cz

25.4.2016 17:32, před 9 lety

Žádáme spotřebitele o potvrzení výše uvedeného a o případné uzavření stížnosti.

25.5.2016 09:13, před 9 lety