be2 S.a.r.l.

#9701Neopravnene vymahani dluzne castky

11.02.2016, před 9 lety

Pavel Kousalík

Dobry den. Dne 10.2.2016 mi dosel od spolecnosti Intrum Justitia dopis, ve kterem byla zadost o zaplaceni dluzne castky ve vysi 94,97 EUR. Udajne tuto castku dluzim spolecnosti BE2. Navzdory tomu, ze jsem prokazatelne ukoncil clenstvi u teto spolecnosti dne 16.11.2015 s tim, ze naopak spolecnost mi nevratila zbytek z castky nalezici mi diky predcasne ukoncenemu clenstvi (aspon maji tuto moznost napsanou v podminkach). Nekdejsi mailovou komunikaci ohledne ukonceni clenstvi jsem si samozrejme pro pripadnou obranu uschoval a kartu, ze ktere si jiz jednou castku 2245,- strhli jsem pro jistotu zablokoval, i kdyz mi bylo receno, ze je clenstvi ukoncene. Protoze jsem clenstvi ukoncil vcas a bylo mi sdeleno, ze bude ukonceno dne 6.2.2016, i kdyz jsem jej vypovedel mnohem driv, tak spolecnost po mne chce prostrednictvim Intrum J. navic jeste dalsi penize. Spolecnost be2 jsem prostrednictvim jejich ceskeho odkazu ihned kontaktoval, cekam na odpoved..Jak dal postupovat? Dekuji..

spolecnost be2

Zabraneni spolecnosti Intrum Justitia vymahani udajne dluzne castky.

11.2.2016 15:46, před 9 lety

Pokud si spotřebitel není vědom existence dluhu, je vhodné nejprve zjistit, na čem společnost své tvrzení zakládá, popřípadě upozornit spoečnost, že smlouva byla řádně vypovězena. V případě, že se jedná o omyl, lze též požádat o vystavení potvrzení o bezdlužnosti. V žádném případě však není třeba se obávat exekuce. K vymáhání dluhu touto cestou se společnost může uchýlit teprve po proběhlém soudním řízení, v rámci kterého by bylo rozhodnuto o povinnosti spotřebitele dluh splnit.

12.2.2016 08:18, před 9 lety

děkujeme Vám!

Odstoupení od smlouvy je dle Všeobecných obchodních podmínek a platné české legislativy možné uplatnit pouze do 14-ti dní od data jejího uzavření, které bylo k datu: 2015-10-06, odstoupení od smlouvy již tedy není nárokovatelné.

Rádi bychom Vás informovali, že realizace chargeback ze strany Vašeho klienta byla neoprávněná, jelikož Váš klient, Pavel Kousalík, souhlasil/-a s Všeobecnými obchodními podmínkami be2.

Žádost o Odstoupení od smlouvy byla tudíž přijatá příliš pozdě na to, aby byla akceptovaná.

Vzhledem na realizaci chargeback-u je Váš klient i nadále odpovědný za úhradu příslušícího poplatku a případ byl tudíž předán k řešení naší vymáhací společnosti.

Rádi bychom Vašeho klienta požádali o dodržení smluvního/ obchodního poměru a uhrazení stávajícího členského poplatku.

V případě jakýchkoliv dotazů nás prosím neváhejte kontaktovat opětovně.

12.2.2016 14:51, před 9 lety

Pavel Kousalík

Dekuji za vyjadreni spolecnosti. Je pravda, ze jsem vznesl pote, co mi bylo bez meho vedomi spolecnosti BE2 strzena castka 2245,- z uctu, chargeback, ktery se po celou dobu resil. Protoze mne ale mbank, u ktere mam onen ucet, neinformovala o stavu chargebacku, (resp. jen napsala, ze je v reseni) mel jsem tedy za to, ze strzena platba zustala na uctu spolecnosti a uz se s ni neshledam. Kontaktoval jsem tedy dnes operatora mbank, kde mi bylo sdeleno, ze reklamace chargebacku stale probiha a nemaji k tomu momentalne dalsi informace, na uctu mi samozrejme zadna castka zpet dosud neprisla. Proto mi prislo divne, kdyz mi najednou dosla pisemna zadost spolecnosti Intrum Justitia o uhrazeni one castky, kdyz uz mi byla jednou strzena a dosud nevracena. Tim padem uznavam, ze pokud byl chargeback uspesny, coz tvrdi zastupce spolecnosti, tak jsem skutecne dluznikem one castky a jsem tedy ochoten ji uhradit, protoze jsem opravdu bohuzel behem inkriminovane doby 14 dni nestihl smlouvu vypovedet. Bohuzel jsem se ale dodnes s onou castkou na uctu neshledal a musim tedy zrejme verit tvrzeni spolecnosti, ze byl chargeback uspesny..

12.2.2016 15:18, před 9 lety

Stížnost přeřazujeme nyní na společnost, která má možnost na vývoj případu reagovat.

15.2.2016 08:44, před 9 lety

Naše záznamy ukázali, že Váš případ byl zpracován interně cez náš zákaznícky servis: collections@be2.com
Pokud máte další otázky, neváhejte nás kdykoliv kontaktovat.

15.2.2016 14:15, před 9 lety

Pavel Kousalík

Banka zaslala chargeback castku na muj ucet, takze definitivne uznavam zavazek vuci be2, ktery dnes uhradim na ucet spolecnosti Intrum Justitia v CZK..

6.7.2016 20:37, před 9 lety

Společnost již neprojevila zájem se k případu dále vyjadřovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.