UPC mi chybně účtuje za období 1.2.-29.2. Horizon TV, kterou jsem si neobjednal, UPC mi ji také správně ani neposkytuje…. ale účtuje a trvá na tom abych zaplatil…. Upozornil jsem na chybu ale UPC nechce ani slyšet. Uvádím jen závěr rozsáhlé a spletité korespondence, celé se to nikam nevejde.
Vážený pane,
dne 26. 1. 2016 byla s Vámi domluvena změna služeb na Internet 100+ s DIGI MINI za 429 Kč (+ pronájem zařízení). Změna byla provedena dne 2. 2. 2016 a projeví se zpětně v následujícím vyúčtování.
Zapůjčený CA modul můžete vrátit osobně na našich kontaktních místech pro klienty. Ve všední dny od 8:00 do 19:00 hodin e můžete dostavit na adresu Závišova 5, Praha 4 - Nusle. Dále nás můžete navštívit ve všední dny od 8:00 do 18:00 hodin na adrese U Nákladového nádraží 6, Praha 3 - Žižkov. Po vrácení přístroje bude ukončeno zpoplatnění jeho pronájmu.
Věříme, že přijmete naši odpověď s pochopením a budeme rádi, pokud nadále zachováte svou přízeň naší společnosti.
S přáním hezkého dne
Simona Kuželová
Operátor Klientského centra UPC
Operátor tedy potvrzuje, že jsem si objednal službu levnější (chybné vyúčtování je na 799,-) a dále operátor uvádí, že změna byla provedena 2.2., přesto, že v „Oznámení o změně služby“ hned na začátku korespondence, UPC deklaruje, že starší rušené služby již od 1.2. nepůjdou využívat. Cituji :
Vaši původní službu nebude z důvodu ukončení jejího poskytování možné od 1.2.2016 nadále využívat.
Neradi bychom se s Vámi rozloučili, máte však ze zákona právo ke dni 1.2.2016 (nabytí účinnosti změny) naše služby bez sankce ukončit. Pokud se takto rozhodnete, písemně nás prosím informujte co nejdříve(nejpozději však do data změny služby), abychom byli schopni Vaši žádost včas technicky zpracovat.
Rozumím tomu tak, že mezi 31.1. a 1.2. přestanou rušené služby fungovat a klienti, kterých se to týká, budou přepojeni na služby nové nebo takové, které si objednali. Neobjednal jsem si TV Horizon, ani jsem na to nepomyslel. Dodržel jsem termíny, které si stanovilo UPC.
Ať to převracím ze všech stran, vychází mi stále stejný závěr – UPC mi neoprávněně účtuje služby, které jsem nechtěl koupit, UPC mi je také ani neprodalo ale operátor Klientského centra mi píše „abych to prostě zaplatil !“
Tickety přijaty UPC pod čísly 583352, 585901 plus písemná výpověď služby odesl. 4.1.16.
Doručení věrohodného dokladu o zrušení chybného vyúčtování - storno, dobropis.
Doručení správného vyúčtování do data, ve kterém ještě stihnu poukázat částku ve splatnosti.
Doručení mého stejnopisu nové smlouvy po změně služeb a dokumentů, které jsou nedílnou součástí smlouvy.
Pokud se spotřebitel domnívá, že služba byla naúčtována neoprávněně, má právo stržení platby za tuto službu reklamovat. Doporučujeme tak učinit písemně a prokazatelně. Písemně prostřednictvím pošty doporučeně s dodejkou anebo alespoň prostřednictvím internetového formuláře, kdy si spotřebitel zkopíruje odesílaný obsah a potvrzení o přijetí, a to z důvodu následné možnosti spotřebitele prokázat, co bylo obsahem reklamace a kdy ji uplatnil.
Operátor je povinen reklamaci vyřídit do jednoho měsíce. Doručení vyřízení reklamace musí být provedeno prokazatelným způsobem.
Pokud by společnost požadavku spotřebitele nevyhověla, případně pokud by do jednoho měsíce operátor neodpověděl, má zákazník právo podat námitku k Českému telekomunikačnímu úřadu proti vyřízení reklamace.
Sama společnost uvádí ve vztahu ke svým zákazníkům, že v případě jakýchkoliv podnětů, dotazů, připomínek či reklamací je nutné kontaktovat zákaznické centrum společnosti na 241 005 100 ve všední dny od 8 do 20 hodin a o víkendech od 10 do 18 hodin nebo napsat na email info@upc.cz.
Z důvodu výrazného navýšení počtu žádostí o změnu služeb v souvislosti se zjednodušením naší produktové nabídky docházelo výjimečně k prodloužení doby nutné pro zpracování žádosti o změnu služeb u jednotlivých klientů. To se bohužel stalo i v tomto případě. Zároveň došlo k tomu, že účetní systém vygeneroval vyúčtování na měsíc únor 2016 ještě pro původní služby, a toto bylo klientovi odesláno. V současné době změna již proběhla a klienta jsme o této změně informovali prostřednictvím e-mailu. Zároveň jsme se klientovi omluvili za způsobené potíže a informovali jej, že rozdíl v cenách za služby bude vyrovnán v následujícím vyúčtování. S tímto řešením situace klient souhlasil.
Klient skutečně akceptoval tento postup UPC, i přesto, že klientovi nevyhovuje. Klient neviděl jinou možnost, protože UPC jiné řešení odmítalo. Klient předpokládal rovnocenné postavení klienta a poskytovatele služby.
Společnost již neprojevila zájem se k případu dále vyjadřovat. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.