Dobry den chtela bych podat stížnost na prodávajícího ktery klame zákazníky. Konkrétně v tomto pripade: kupovali jsme si mt acer, výstavní kus. Zařídili jsme si na nej splacení měsíční castky 500kc, celkove cca 4700 kc. Pan prodávající Vratnik Jan nam ke splatkam jeste nabídnul skvele pojištěni proti nahodilému poskozeni ktere stoji 600kc a je na jeden rok. Ptali jsme se jej jestli v tom neni nejaky háček a jestli se tomu da fakticky verit a pan prodavač nas ujišťoval ze ano zadny háček to urcite nema, nemusime se bat, je to super pojištěni ktere se vztahuje uplne na vse!!! Jak na pády, tak treba utopení MT, praskly displej, proste vse. Tudiz jsme pojistku uzavřeli s klidným svědomím ze muzeme pánovi verit ze snad vi o cem mluvi. Prekvapeni prislo pozdeji, az tehdy kdyz jsme chteli mt reklamovat protoze se pokazilo nabíjení v telefonu, záruka v obchode nebyla uznána a tak jsme mobil poslali na pojišťovnu s tim ze to teda urcite uznaji a opraví kdyz se to prece vztahuje na vse jak nam tvrdil pan Vratnik... Prekvapeni bylo ze nam ani pojišťovna reklamaci neuzná , posleze jsme si na internetu vyhledali jejich podmínky ktere v nasi smlouvě kterou jsme podepisovali v obchode, nebyly vypsány a jake je nase prekvapeni ze reklamace se vlastne nevztahuje vubec na nic... A nikde jsme se ani ne docetli na co se teda vztahuje, jen na co se nevztahuje a je tam uvedeno uplne vse co vas muze potkat, od povodně, požáru, krádeže, padu, politi vodou az po mechanické poškozeni atd atd ...
Obchod ve Forum nova karolina Ostrava , pan Vratnik Jan
Vracení castky za pokažený mobil nebo jeho bezplatnou opravu v rámci záruky, pokárání prodejce ze klame zákazníky!!!!
Doplňkovou službu „Pojištění nahodilého poškození“ zajišťuje rámcová pojistná smlouva mezi společnostmi - prodejcem (pojistník) a BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s. (pojistitel). V případě pojistné události zákazník kontaktuje prodávajícího a oznámí mu pojistnou událost. Oznámení o pojistné události musí být zaznamenáno do formuláře. O tom, zda se jedná o pojistnou událost nebo ne, rozhodne pojišťovna. V této smlouvě jsou také v čl. 10 uvedeny výluky z pojištění. Pokud bylo pojistné plnění zamítnuto, může spotřebitel požádat o písemné zdůvodnění tohoto zamítnutí. Konkrétní nárok se řídí uzavřenou pojistnou smlouvou nebo k tomu připojenými pojistnými podmínkami.
Nesouhlasí-li spotřebitel s důvody zamítnutí, je možné obrátit se se stížností přímo na pojišťovnu prostřednictvím e-mailu: czinfo@cardif.com nebo na tel. 234 240 234. Po dokončení šetření jsou osoby, které podaly stížnost, informovány dopisem. Dále má pojištěná osoba možnost obrátit se se stížností na orgán dohledu nad pojišťovnami - Českou národní banku. Orgán dohledu se bude zabývat důvody zamítnutí práva na pojistné plnění, a pokud shledá, že pojistná událost byla vyhodnocena nesprávně, může se spotřebitel dožadovat pojistného plnění.
Podnikatel musí spotřebitele před uzavřením smlouvy informovat o službě a o jejích hlavních vlastnostech. Neučiní-li tak nebo učiní-li tak nesrozumitelně, může to mít za následek, že smlouva se vyloží ve prospěch spotřebitele. Spotřebitel by mohl v takovém případě požadovat vrácení peněžních prostředků uhrazených za doplňkovou službu. Pokud byl při prodeji zboží použit nepravdivý údaj o doplňkové službě, mohlo by se jednat i o nekalou obchodní praktiku, která je zakázaná zákonem o ochraně spotřebitele. Za porušení zákazu používání nekalých obchodních praktik hrozí podnikateli pokuta za správní delikt a to až do výše 5 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním zákona o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce.
Pokud jsou údaje na kupní smlouvě odlišné od slovního ujištění prodejce, musel by nyní spotřebitel prokázat, že bylo mezi subjekty ujednáno jinak. V opačném případě by se vycházelo z vystavených listinných důkazů. Z tohoto důvodu doporučujeme spotřebitelům, aby si smluvní dokumenty při jejich vystavení kontrovali a ještě před sjednáním služby se seznámili s jejími podmínkami, jsou-li součástí smlouvy.